Још једна успешна "Друга шанса"

Полазницима пројекта ''Друга шанса'' који у Врању спроводи Основна школа за образовање одраслих, данас су додељена сведочанства о завршеним разредима. Ове школске године основно образовање завршило је њих 18-оро.

Школа за образовање одраслих основана је 2008. и до сада је више од стотину полазника, углавном ромске националности, завршило основно образовање. Програм са 4 милиона евра финансира Европска унија у 70 основних школа у Србији, у сарадњи са ресорним министарством. Значај основног образовања одраслих препознала је и локална самоуправа.

Ове године из буџета програма Друга шанса школи у Врању додељено је 400 хиљада динара за набавку техничке опреме. Град помаже са своје стране.

Дугорочно гледано, Србија овим програмом растерећује државни буџет јер је основна идеја да се све одрасле особе које живе од социјалне помоћи а немају квалификације, образују и да им се пружи прилика да живе од свога рада.

 

 

 

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 30 мај 2013 13:07

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

До скоро је било незамисливо - новогодишња јелка у Блоку пошта-банка - Радио Телевизија Врање https://t.co/ObRN6aixvN via @tripplesworld
Епилог једног лова: Један тешко повређен, један ухапшен - Радио Телевизија Врање https://t.co/gprO0SXjVO via @tripplesworld
Повређен у лову - Радио Телевизија Врање https://t.co/O6O4p6gssE via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter