Изванредни резултати пројекта "Друга шанса"

У 70 основних школа широм Србије завршена је школска година и за 4.750 одраслих који су у оквиру пројекта Европске уније и Министарства просвете „Друга шанса“ похађали основно образовање.

Свечана додела диплома организована је и у школи „Вук Караџић“ у Стублу која је, уз школу за образовање одраслих из Врања, једина која је спроводила пројекат „Друга шанса“ у округу.

Наставу је похађало 88-оро одраслих из целе општине, задовољних због шансе која им је указана.

Пројекат „Друга шанса“ на националном нивоу остварио је изванредне резултате. Тестиран је током две школске године у 70 основних школа у Србији. Иако је планирано да буде уписано до 4.000 одраслих без завршене основне школе, у пројекат се укључило 7.100 полазника, од чега је 4.750 успешно завршило програм у једном од три једногодишња циклуса. Полазнике завршног трећег циклуса у јуну очекује излазак на малу матуру и стручна обука за занимање по избору.

Пројекат је финансирала Европска унија са 4 милиона евра бесповратних средстава. Почео је 2010. и завршава се у септембру ове године. У оквиру пројекта системски је развијено функционално образовање одраслих, а из Министарства су најавили увођење овог програма у редован систем образовања у Србији.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Сутра почиње вакцинација становништва у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/JHd2UYhLcW via @tripplesworld https://t.co/8BVaadNcfY
Чак 191 млада особа почела да ради у оквиру програма Моја прва плата - Радио Телевизија Врање… https://t.co/Rwmlh0tUOC
Богојављенски крст окупан за 122 хиљаде динара - Радио Телевизија Врање https://t.co/8xQPANOdoq via @tripplesworld https://t.co/xNZb95R7uC
Follow RTV Vranje on Twitter