У Врању без повећања школарина

И поред препоруке Министарства просвете да се школарине не повећавају, неки факултети београдског Универзитета подигли су цене за будуће самофинансирајуће студенте. Различити су проценти повећања, тако да није јасно чиме су се руководили факултети. Ипак, има и оних који нису повећали цене, као што су врањска Висока школа примењених струковних студија и Учитељски факултет.

На 11 од 31-ог факултета Универзитета у Београду, ове године бруцоше ће дочекати веће цене школарина.

Школарина на одсеку за софтверско инжењерство на Електротехничком факултету плаћа се 223 хиљаде и 200 динара и цена је већа за 19 хиљада динара, док је за одсек електротехника и рачунарство цена већа за 9 хиљада и сада је 99 хиљада динара. На Математичком факултету школарина је виша за 11 хиљада и износи 111 хиљада динара, на Географском уместо 70 биће 80 хиљада. На Рударско - геолошком од 45 на 50, Пољопривредном од 77 на 85, а на Економском од 85 до 112 хиљада динара, иако је прошле године била 100 хиљада. И поред препорука, сагласност за повећање школарина даје надлежно министарство.

Остала је иста школарина на Стоматолошком факултету, 180 хиљада, а Шумарски је смањио са 65 на 60 хиљада динара. Иста цена школарине је већ неколико година уназад и на Учитељском факултету и Високој школи примењених струковних студија у Врању и неће се мењати ни ове године. Тако ће самофинансирајући студенти на Учитељском плаћати 60, а на високој школи 50 хиљада динара.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 12 јун 2013 14:14

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Гимназијалци нижу успехе - Радио Телевизија Врање https://t.co/vBdfiHYhq5 via @tripplesworld https://t.co/LZZkvJQ9lN
Почела масовна вакцинација становништва - Радио Телевизија Врање https://t.co/jpugFBS325 via @tripplesworld https://t.co/jYVfBtJgEw
Данас је Свети Јован Крститељ - Радио Телевизија Врање https://t.co/sX077ucUA9 via @tripplesworld https://t.co/oSrEA4lpJF
Follow RTV Vranje on Twitter