Пријављивање за упис бруцоша 26 - 28. јуна

Учитељски факултет у Врању у школској 2013/2014. години уписаће 120 бруцоша на смеру за образовање учитеља и 50 кандидата који ће полагати пријемни за образовање васпитача. У наредну школску годину Висока школа примењених струковних студија у Врању уписаће укупно 160 бруцоша на шест смерова. Пријављивање у обе високошколске установе је од 26. до 28. јуна ове године.

Од 120 будућих бруцоша за образовање учитеља, 75 ће бити финансирано из буџета, док ће 45-оро сами сносити трошкове школовања. Када је реч о образовању студената за васпитаче, 20 бруцоша ће финансирати држава, док ће 30-оро сами плаћати школовање. Школарина за самофинасирајуће студенте је 60 хиљада динара и студенти ће моћи да овај износ плате у више месечних рата. Када је реч о страним држављанима, они на рачун факултета треба да уплате хиљаду евра за једну годину студија.

Пријемни испит који је заказан за 1. јул састоји се из теста из српског језика и књижевности и теста општих знања и иформисаности. Резултати пријемног испита биће објављени 3. јула на огласној табли Факултета.

На шест смерова Високе школе примењених струковних студија, биће уписано 110 бруцоша који ће се финансирати из буџета Републике и 50 студената који ће сами сносити трошкове студија. На три смера ове високообразовне установе према конкурсу школе, неће бити самофинасирајућих бруцоша. Изузев за смер производна економија, где ће кандидати полагати на пријемном и економију, за преосталих пет смерова, полагаће тест из математике или хемије. Кандидати ће пријемни испит полагати 3. јула, док ће коначна ранг листа бити позната дан касније. Школарина за самофинансирајуће студенте износи 50 хиљада динара, док је за стране држављанине хиљаду евра за годину студија. И Учитељски факултет и Висока школа примењених струковних студија у Врању, организоваће и други уписни рок, уколико сва места не буду попуњена у првом.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 13 јун 2013 17:21

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вирус корона потврђен код 69 особа - Радио Телевизија Врање https://t.co/zMqjCt5YFk via @tripplesworld
За пример: Леонора и Анђела Ристић, ученице ОШ ''Светозар Марковић'' - Радио Телевизија Врање https://t.co/Xva7tzIA0y via @tripplesworld
Нови пакет државне помоћи малим и средњим предузећима - Радио Телевизија Врање https://t.co/EBipPEkgZa via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter