Друштво

Друштво

Из ЈП Урбанизам и изградња града Врања обавештавају Врањанце, да ће у суботу 3. октобра за саобраћај бити затворена улица Краља Милана.

Објашњавају да ће до измене у саобраћају доћи у периоду од 11:30 до 13 сати. Повод је одржавање манифестације „Дај предах раку 2020“.

У том периоду за саобраћај користиће се алтернативни путни правци у складу са привременом саобраћајном сигнализацијом, кажу из ЈП Урбанизам и изградња града Врања.

Мукотрпан је био пут од налажења донатора за израду скупе и захтевне пројектно- техничке документације, преко великог разумевања државе да уложи огроман новац у реконструкцију старог дела болнице, па до овог тренутка када почињу радови, рекао је гостујући у нашем програму, градоначелник Врања Слободан Миленковић. Последњи послови су били у сенци короне, тако да је успех тим већи.

Неће се стати на реконструкцији коју обухвата површина више од 14 хиљада квадрата. Реконструисаће се и Инфективно одељење,  а ради се и на обезбеђењу свега што је потребно и за реконструкцију Дечијег одељења, Неурологије и болничке Апотеке. Уз то ових дана стигле су  још неке повољне информације, истиче градоначелник.

-Добили смо сагласност да од следеће године у кругу Здравственог центра, иза Хируршког блока, почне изградња топлана на био масу, за потребе центра, али и становништва. Повезаће се на котларницу која се сада налази у насељу Чешаљ.

На тај начин ће дистрибуција топлотне енергије бити, не само за Здравствени центар, већ и за околне објекте. То ће знатно унапредедити енергетску ефикасност. Највероватније ћемо успети да обезбедимо и рачунарску опрему, која је неопходна за Здравствени центар и која ће морати да прати нову и јаку апаратуру, каже градоначелник.

Инвестициони циклус који је у току на подручју града Врања вредан је близу две и по милијаде динара, што је наш целогодишњи буџет, потенцира градоначелник. Не памти се да је икада такав обим послова покренут, уз велику помоћ државе. Истиче и да је корона неке послове успорила, али ипак све иде по плану. Градоначелник истиче и да се још увек не укида ванредна ситуација, управо због тешког периода који смо прошли.

-Угоститељи су заиста платили велики цех ове епидемије и морамо да их разумемо. Скоро хиљаду радника ради у угоститељском сектору у Врању. Разумљиво је да је продужено радно време до 23 сата, али морамо имати на уму да је вирус и даље присустан и зато се све своди на личну одговорност и савест. Позивам суграђане да се придржавају свих препорука.

Ексклузивно је градоначелник у нашем програму најавио и отварање првог Ритејл парка у Врању 26. новембра, тако да ћемо имати широк избор приликом новогодишњих куповина. Лидл би требало да буде отворен у јануару.

 

Последњи пут измењено среда, 30 септембар 2020 13:46

Због радова на електроенергетским објектима сутра, у среду, 30.09. у општини Прешево без напајања електричном енергијом остаће село Миратовац, наводи у саопштењу Служба за планирање и оперативно управљање ДЕЕС.

По њиховим речима, Миратовац ће без струје бити у периоду од 10 до 12 часова.

 

Последњи пут измењено уторак, 29 септембар 2020 21:57

Топло и у октобру

септембар 29, 2020

У октобру нас очекују готово летње температуре, кажу метеоролози. 

Прогностичари из Републичког хидрометеролошког завода кажу да ће и јесен да буде топлија, и октобар и новембар.

Средње јесење температуре кретаће се од 9 до 14 степени Целзијуса.

Михољског лета ће бити, јер се очекује да период од 5. до 18. октобра буде топлији и сувљи од просека. Температуре би се кретале у интервалу од 23 до 27 степени.

Како се иде од Михољдана ка 18. октобру температуре би биле у мањем паду, са једним кишним периодом од 12. до 15. октобра и мањим падом температуре.

Крајем друге декаде октобра температуре би биле од 15 до 20 степени.

Према  речима метеоролога, до краја октобра се не очекује појава приземних мразева, осим у котлинама и речним долинама и висоравни у западној Србији.

 

 

Последњи пут измењено уторак, 29 септембар 2020 13:21

Компанија „Дунав осигурање“ је у јеку пандемије ковида 19, уз полису путничког здравственог осигурања, за осигуранике обезбедила и додатно покриће у случају заражавања короном за време путовања у све земље Европе, Турску, Русију и Уједињене Арапске Емирате.

Од првог октобра, ово осигурање биће доступно за пут у све земље света.

Компанија „Дунав осигурање“  ће тржишту Србије од 1. октобра за све дестинације у свету понудити полису путног осигурања која укључује и ризик од ковида 19, а полиса ће бити без временског ограничења за повратак.

„Обезбедили смо комплетно покриће, чак до 35 хиљада евра, уколико се деси било који ризик, укључујући и ковид 19“, рекла је Ивана Соковић, председница ИО Компаније Дунав осигурање.

Додатно покриће за ковид 19 обухвата:

  • трошкове неопходних медицинских прегледа овлашћеног лекара и трошкове тестирања у случају испољавања симптома инфекције ради хитне медицинске помоћи и дијагнозе инфекције ковидом 19;
  • трошкове набавке лекова у ванболничком лечењу за случај потврђене инфекције;
  • трошкове болничког лечења у складу са Условима;
  • трошкове репатријације до 5.000 евра у складу са Условима.

„За седам дана боравка у иностранству полиса путничког осигурања са покривеним ризиком од ковида кошта око 1.200 динара, а цена зависи и од земље у коју се путује“, додала је Соковићева.

Позитивно искуство са овом полисом осигурања поделила је Марија Стојановић, коју је ковид 19 затекао у Турској.

Тамо је била хоспитализована све до првог негативног теста, након кога је могла да се врати у Србију.

„Трошкови лечења у иностранству су јако велики, али срећом смо имали ово осигурање. По повратку у Србију, након пријављивања штете, прошло је два, три дана и штета ми је била надокнађена“, каже она.

Полисе се могу купити на свим продајним местима „Дунав осигурања“ и онлајн, преко сајта, где је обезбеђено 15 посто попуста.

Последњи пут измењено уторак, 29 септембар 2020 12:01
Страна 1 од 989

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter