Пуштена у саобраћај једна трака аутопута

Једна трака новог аутопута на Коридору 10 од Моштаничког поља према Врању, од јуче је пуштена у саобраћај. Ово је пун погодак због појачаног  интензитета саобраћаја у јеку туристичке сезоне на овој деоници. Укључење са аутопута на стари пут код Сувог Дола више није у функцији.

И коначно је  освануо и тај дан да кроз Моштаничко поље саобраћај иде новом траком. Неколико година је ова деоница, све до Врања била уско грло у саобраћају, нарочито лети. Сада је далеко безбедније, а и вози се брже.

Од како саобраћај иде новом траком почела је и реконструкција такозваног старог пута од Владичиног Хана према Бањи, баш на овој деоници. Ту су машине, булдожери, камиони који уклањају стари асфалт. Житељи Моштанице и даље ће да би дошли до својих домова користити постојећи подвожњак.

Нова трака води и поред некадашње петље за Врањску Бању, које сада нема. Са аутопута неће бити могуће скретање за Бању. До ње ће се и даље стизати старим путем, преко села Ћуковац или до прве петље. Иначе, на терену су људи који премеравају деоницу пута од Ранутовца према Сувом Долу и према припремним радовима овај пут ће, такође бити реконструисан, чак и проширен.

Ово веома ризично укључење са аутопута на стари пут код Сувог Дола више није у функцији. Било је заиста опасно и забалежили смо и неколико саобраћајних незгода овде. Сада је ван употребе и то је веома јасно назначено.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 14 јул 2015 12:04

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Без жртава короне у Србији. Још 34 нова случаја вируса ковид 19 - Радио Телевизија Врање https://t.co/mdpUuOXkWo via @tripplesworld
Земља сува – овогодишњи приноси биће умањени - Радио Телевизија Врање https://t.co/Rr8Z9xj3cn via @tripplesworld
Глигоријевић: Круна нашег рада пројекат „Унапређење тржишне и пословне способности станара у оквиру инкубатора“ - Р… https://t.co/sY5xNT6NYj
Follow RTV Vranje on Twitter