Акција "Исправно возило безбедно возило"

Резултати традиционалне летње акције АМСС „Исправно возило безбедно возило“ коју  организује  АМСС са Управом саобраћајне полиције и Асоцијацијом техничкиг прегледа, показали су да од 5 хиљада бесплатно прегледаних аутомобила , 39 % има неку неисправност. Прилику да бесплатно провере своје возило највише су користили власници старијих аутомобила.

 

Возни парк Србије није у најбољим годинама. На друмовима крстаре аутомобили старији  од 25 па и  30 година.  Ипак, статистика каже да се још увек незрело размишља  о томе да је само исправно возило безбедно возило. Већ 26 година АМСС два пута годишње  спроводи акцију бесплатног техничког прегледа возила. Ове године, одзив виозача није био на завидном нивоу. Резулчтати у Врању  и Пчињском округу уопште,  због  малог броја техничких прегледа  не улазе ни у прелиминарне резултате које је објавио АМСС.

Технички преглед  АМСС у Врању није учествовао у овој акцији.  Од 1 јуна због извесних недостатака, није могуће обавити технички преглед  возила  на овом месту.  Недостаци ће бити отклоњени у најкраћем року, кажу у врањској пословници, а свако ко се буде тражио ову услугу добиће је без обзира да ли је акција у току или не.

Резултати су показали да од 5 хиљада бесплатно прегледаних аутомобила , 39 % има неку неисправност.

Након анализе структуре кварова утврђено је да 33 посто има проблем са кончницама, 14 процената са системом за управљање а код 34 % аутомобила није потпуно исправна светлосна сигнализација.  Регистровани су и кварови система за вучу, гасове и остало.

Важно је користити овакве прилике, поручују из АМСС. Што се број технички исправних возила повећава,и безбедност у саобраћају је  боља. На организаторима акције а и на возачима је да се позабаве темом повећања одзива на технички преглед возила.

 

Оцените овај чланак
(2 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 15 јул 2015 22:40

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Гимназијалци нижу успехе - Радио Телевизија Врање https://t.co/vBdfiHYhq5 via @tripplesworld https://t.co/LZZkvJQ9lN
Почела масовна вакцинација становништва - Радио Телевизија Врање https://t.co/jpugFBS325 via @tripplesworld https://t.co/jYVfBtJgEw
Данас је Свети Јован Крститељ - Радио Телевизија Врање https://t.co/sX077ucUA9 via @tripplesworld https://t.co/oSrEA4lpJF
Follow RTV Vranje on Twitter