Премијер Вучић о породилишту и мигрантима у Прешеву

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић, како је и најавио посетио је југ Србије. Најпре је  разговарао са руководством општине Прешево, а затим овбишао породилиште у овом месту. ''Проблем миграната је велики и Србија то не може да реши'' истако је премијер, који је посетио и Прихватни центар и разговарао са мигрантима. Атмосфера у Прешеву прилично се разликовала од оне, када је овде боравио албански премијер.

Премијера Вучића дочекали су министри Стефановић, Лончар, Вулин, председник Координационог тела Станковић и руководство општине Прешево. На састанку на коме се разговарало о проблемима у образовању и економском развоју, премијеру је уручена захвалница, као првом председнику Владе Србије који је посетио Прешево. Премијер је обишао породилиште у овом месту, где ће се како је рекао годишње рађати од 500 до 800 деце.

''Полако, али сигурно враћа се поверење на ове просторе, истако је премијeр, почели смо једни друге да слушамо''. На томе се захвалио председник општине Рагми Мустафа.

''Проблем миграната је овде најизраженији. Све их је више и биће их још, али то је проблем који ми сами не можемо да решимо,'' рекао је премијер Вучић.

Премијер је посетио Прихватни центар за мигранте, разговарао са њима и службама задуженим за збрињавање. Оценио је да имају здравствену негу, добар пријем и сасвим солидну храну. Разговарао је и са припадницима Војске и полиције.

Приликом посете премијера у Прешеву није било билборда са његовим ликом, нити масе у центру града. Није било застава ни порука, осим једне групе Срба која је дочекала премијера баш овде испред прихватилишта. Дакле није било као када је долазио албански премијер Рама.

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter