Вода са јавних чесама није контролисана

У овој години вода са јавних чесама у Врању и околини није контролисана. Заводу за јавно здравље истекао је уговор са Дирекцијом и још увек није обновљен. До тада грађани, не би требало да користе воду са јавних чесама, изузев са оних које се напајају из градског Водовода. Пролећне поплаве значајно су утицале на квалитет вода, па је неопходна контрола свих бунара и чесама.

Још на априлској седници Скупштине упозорили смо да је неопходна потпуна контрола и алтернативних извора, јер је таква последњи пут обављења 2013. каже директорка Завода за јавно здравље. Прошле године само је вода са Светониколске чесме била исправна.

Потребно је урадити и регистрацију алтернативних извора, каже Мишићева. Контрола кошта око 3 хиљаде динара.У градском Водоводу је друга прича, тамо се редовно проверава квалитет воде и ту нема никаквих проблема. За разлику од неких градова, нарочито у Војводини, вода коју пију Врањанци је завидног квалитета. После великих поплава које су нам се десиле у пролеће, више је него неопходно да се контролишу све чесме и бунари, јер се под земљом догодио принцип спојених судова, истиче Тасић.

И док не прођу све процедуре и анализе, које је потребно бар пет дана воду са ове и других јавних чесама не би требало да користимо. У граду и околини је 15 оваквих чесама и ниједна није испитана. На овој је неко одавно написао да вода није за пиће, али ко и када не зна се и ако је неко користи то је на сопствени ризик.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 21 јул 2015 13:55

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Без жртава короне у Србији. Још 34 нова случаја вируса ковид 19 - Радио Телевизија Врање https://t.co/mdpUuOXkWo via @tripplesworld
Земља сува – овогодишњи приноси биће умањени - Радио Телевизија Врање https://t.co/Rr8Z9xj3cn via @tripplesworld
Глигоријевић: Круна нашег рада пројекат „Унапређење тржишне и пословне способности станара у оквиру инкубатора“ - Р… https://t.co/sY5xNT6NYj
Follow RTV Vranje on Twitter