Одржан састанак Окружног штаба за ванредне ситуације

Лоше временске прилике претходних дана донеле су много проблема грађанима Пчињског округа. Брзом интервенцијом највећи број регионалних путних праваца је очишћен и оспособљен за саобраћај. Тренутно се ради на нормализацији стања на локалним путевима, посебно према брдско планинским селима, као и на отклањању кварова на електроенергетској мрежи. Ово је констатовано на састанку Окружног штаба за ванредне ситуације у Врању коме су присуствовали представници свих општина из Пчињског округа.

Због великог невремена на територији округа у једном моменту око 400 домаћинстава било је без струје, чуло се на састанку Окружног штаба за ванредне ситуације. Кооринацијом свих служби и сарадњом са општинама ситуација се нормализује, рекао је градоначелник Врања Мирољуб Стојчић. Тренутно само још у деловима Пољанице нема струје, јер је олуја покидала далеководе, а због висине снежног покривача екипе Електродистрибуције не могу да интервенишу брже и отклоне кварове. Констатовано је да није било већих проблема здравствене природе, а за најугроженија домаћинства Црвени крст Србије обезбедио је пакете прве помоћи.

Будимир Михајловић командант Окружног штаба за ванредне ситуације истакао је да је било мањих проблема на терену, али да ће они бити отклоњени.

На састанку се чуло да је најтежа ситуација у Трговишту где је подручје Радовнице још увек у блокади. Већина путних праваца је непроходна и не зна се када ће бити очишћени јер општина нема средстава за наставак радова.

Директор врањског предузећа за путеве Стојан Крмпот изјавио је да су два булдожера ангажована на санацији путева у Трговишту и да ће ускоро стање бити нормализовано.

Стигла је помоћ и са стране, град Београд упутио је помоћ у механизацији општинама Сурдулица, Босилеград и Црна Трава за чишћење локалних путева, док су град Врање и трговиште добили гориво из републике.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 20 јануар 2012 16:22

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter