Данас одржана седница Градског већа

Градско веће  усвојило је  одлуку о заштитнику грађана и програме рада јавних установа. Било је речи и о регулацији појединих улица и цевовода од бране Првонек и о јавном превозу путника. На седници је за начелника Градске управе именована Маја Јовић.

На седници је прихваћен нацрт Одлуке о заштитнику грађана Врања у складу са Законом локалној самоуправи и Статутом града. Тиме је заокружен правни статус заштитника. Усвојени су програми рада са финансијским плановима за 2012. Центра за социјални рад и Центра за развој локалних услуга социјалне заштите.
Зелено светло су добили и програми и планови Позоришта Бора Станковић, Библиотеке Бора Станковић, Народног музеја, Народног универзитета, Туристичке организације града, Историјског архива, Спортске хале и Школе анимираног филма. Усвојен је и предлог правилника о тарифном систему у јавном линијском превозу путника на територији града.
Прихваћен је и нацрт плана детаљне регулације потеза улице Булевар Авноја, Париске комуне и Моше Пијаде и нацрт плана детаљне регулације цевовода сирове воде од бране Првонек до постројења за прераду воде у Врањској Бањи. Усвојени су и предлози одлука о доношењу смерница за ревизију капитално инвестиционог плана града и о покретању процеса ревизије тог плана. На седници је зелено светло  добио нацрт Акционог плана за спровођење стратегије развоја спорта града Врања за период до 2015. Градско веће је донело решење о именовању Маје Јовић за начелницу Градске управе. Врање је једна од ретких локалних самоуправа која је у протеклом периоду функционисала без проблема. Ово је оцена са стоте јубиларне седнице Градског већа, које је, како се чуло, имало успешан мандат.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter