Градоначелник Врања затражио помоћ Владе за санирање последица елементарне непогоде

Градоначелник Врања Мирољуб Стоjчић упутио jе премиjеру Републике Србиjе Мирку Цветковићу и заменику премиjера Ивици Дачићу захтев за помоћ у санирању последица елементарне непогоде.

У њему се наводи да jе Врање погодило невреме коjе jе проузроковало прекид у напаjању електричном енергиjом у преко 40 планинских села. Истиче се и да jе Градско веће донело одлуку о коришћењу средстава из сталне буџетске резерве како би се финансирало чишћење и одржавање путева. За ове намене искоришћена jе и буџетска резерва за 2012. годину од 10 милиона динара.

„Апелуjемо да Влада Републике Србиjе, на основу своjих законских надлежности и могућности, донесе Одлуку о помоћи Врању за набавку нафте коjа би се искористила за рад тешких машина и булдожера у рашчишћавању и одржавању проходности локалних и регионалних путева, као и за набавку енергената. У овом тренутку, тешко jе проценити колика ће средства бити неопходна за одржавање елементарних услова за живот и комуникациjу, пре свега, мештана планинских села“, наводи се у захтеву коjи jе потписао градоначелник Врања Мирољуб Стоjчић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 26 јануар 2012 11:57

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter