Одштампајте ову страницу

Снег прави проблеме на електро мрежи

By РТВ фебруар 02, 2012 400 0

Екипе врањске Електродистрибуције већ данима решавају проблеме на електро мрежи изазване снежним падавинама. Само у Врању било је 120 интервенција. Због хаварије на трафостаници без струје је сада село Лалинце, до кога се не може доћи.

Велики снег и дуготрајне падавине и ниске температуре су се одразиле и на електро мрежу. Од Божићних дана до сада екипе врањске Електродистрибуције су имале пуне руке посла, пре свега у планинским насељима, али и у граду. Због невремена и непроходних путева екипе су каткад и пешачиле, као што је то било до Китке.

Проблеми су ипак успешно решавани, тако да хаварије нису битно утицале на снабдевање потрошача струјом на подручју града Врања. Изузетак је село Лалинце у Пољаници, где је четрдесетак домаћинстава без струје неколико дана.

Као и у другим крајевима Србије, тако је и у врањском потрошња електричне енергије рекордна, а оптерећење мреже често велико. Међутим, Електродистрибуцију подједнако брине и нередовно измиривање обавеза од стране једног броја потрошача. Укупно дуговање достиже три милијарде и 100 милиона динара, од чега је дуг домаћинстава 2,3 милијарде.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 02 фебруар 2012 12:58