Да ли ће бити проблема са грејањем

Ледени дани нису довели до застоја у грејању врањских стамбених блокова. Међутим, мазута има онолико колико потрошачи измирују своје обавезе. Због хаварије на електричном каблу без грејања и наставе је Школа за основно и средње образовање Вуле Антић у Врању.

Дуготрајне ниске температуре су довеле до повећаног утрошка мазута и нафте за централно грејање стамбених блокова у Врању. Ипак, током досадашњег периода није дошло до недостатка енергената, нити до хаварија. Котларнице ''Новог дома'' раде пуном паром, бар засад.

У овом јавном предузећу чине све да не дође до застоја у грејању врањских вишеспратница.Међутим, постојеће количине мазута довољне су само за наредна 4 до 5 дана. За веће залихе нема пара на рачуну, пошто потрошачи, домаћинства и правна лица дугују преко 100 милионa динара.

На другом крају града, проблем са грејањем има Школа за основно и средње образовање ''Вуле Антић''. Овде разлог није у мазуту, рекао је директор школе Горан Цветковић.

Екипа ''Електродистрибуције'' је лоцирала хаварију на електричном каблу, који води од школе до трафостанице. Радови су у току и очекује се да се проблем грејања школе реши до понедељка.

Запослени у електродистрибуцијама широм Србије улажу велике напоре на одржавању електроенергетског система, отклањању кварова и редовном снабдевању струјом. Да би своје задатке и даље успешно извршавали пoтребно је и потрошачи да измире заостала дуговања. Из Привредног друштва ''Југоисток'' Ниш упозоравају да се рационално користи електрична енергија, како би се смањило оптерећење на мрежи и избегли кварови на електроенергетским објектима.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 03 фебруар 2012 14:48

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter