Села пољаначког краја и даље непроходна

После 5 дана од ангажовања додатне механизације на подручју Пољанице је непроходно око 80 одсто путева. Челници 3 месне заједнице и мештани траже додатне машине, како би пришли до брдских села и махала. Живи се веома тешко, залихе хране за људе и стоку су при крају, а болесници се до главног пута за Големо Село превозе и по 10 сати.

Регионални пут од Врања до Мијовца се редовно чисти и проходан је. На подручју Пољанице, које има 22 села, су ангажована 2 булдожера. Наишли смо на једног од њих који чисти путеве у селу Дреновац.

Други булдожер сада не ради, кажу да је истекао уговор за њега. До сада је доста помогао, али пошто је точкаш не може да приђе до брдских села и засеока. Тако је до села Градња очистио само 500 метара пута.

Због великих сметова до тих села намирнице се могу пренети само на леђима.

У месној заједници Власе, која има 1150 житеља, приступачне су само куће поред главног асфалтног пута кроз Ушевце, Власе и дела Станца. Очи већине од 11 села, која су већ месец дана одсечена од света, упрте су према Врању у очекивању јаче механизације.

Живот у таквим условима пише драме, као што је подухват превоза до Големог Села једног болесног мештанина из забите Тумбе.

Због дуготрајних временских неприлика многа домаћинства су већ исцрпљена, при крају су залихе хране за људе и стоку. Да се дође до свих кућа требаће времена, па је помоћ преко потребна, пре свега старима и болеснима.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 10 фебруар 2012 16:52

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Атлетика у основним школама - Радио Телевизија Врање https://t.co/sQX1iYYiNZ via @tripplesworld
Гимназијалци померају границе - Радио Телевизија Врање https://t.co/gsYWtqWeIn via @tripplesworld
Изгорело возило у дворишту породичне куће - Радио Телевизија Врање https://t.co/VDpVZOylos via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter