Одштампајте ову страницу

Хуманитарна акција за мештане Црне Реке

By РТВ фебруар 13, 2012 559 0

У сарадњи штабова за ванредне ситуације Пчињског округа, општине Трговиште и планинарског друштва СПИД Железничар 2006. организована је хуманитарна акција у селу Црна Река. Био је то још један мали подвиг у великој снежној невољи.

Ова хуманитарна акција кренула је од Црвеног крста Трговишта. Учесници, планинари врањског СПИД Железничар 2006. припадници ватрогасних спасилачких јединица из овог места и Врања и полицијске станице у Трговишту теренским возилима су успели да дођу само до Црвеног града. Одатле је колона наставила пешице у правцу две удаљене махале села Црна Река. У две махале овог села 4 домаћинства са старим и сиромашним људима добила су пакете са намирницима и лековима, које су планинари и ватрогасци спасиоци донели пешачећи 12 километара у оба правца. Једна група је посетила два житеља Петка и Сенту, који живе у веома тешким условима.

За то време друга група се пробила до друге махале Црне Реке. У селу које је некада имало 80 домаћинстава сада је остало само двадесетак, углавном старијих.Старицама Љубици и Јани ово је био при сусрет са људима после више од месец дана.

Ова акција је показала да људима нису потребни само пут и помоћ у храни. Понекад је довољно да знају да нису сами и да са њима размените по коју топла реч. А кад се удруже планинари и ватрогасци спасиоци могући су и такви мали подвизи у великој снежној невољи.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 13 фебруар 2012 17:16