Нови снежни талас захватио Врање

Протеклих 12 сати непрекидних падавина је пети снежни талас у протеклих 40 дана који је захватио Град Врање, Врањску Бању и сеоска насеља. С једне стране још једна радосна вест за најмлађе, а с друге нови проблеми за оперативце који раде на рашчишћавању наноса. Ово су и најобимније падавине до сада, које су покренуле и прву снежну лавину код Дреновца у Пољаничком крају. На састанку штаба за ванредне ситуације један од закључака је да су сви оперативци а пре свега грађани одлично организовани.

То што је покренута снежна лавина код Дреновца, након последњих падавина је очекивано.

Слика дана када је реч о Врању би могла и у свет. Грађани и војска пуном паром чисте тротоаре у улицама првог и другог приоритета, а чисти се и у коловозима трећег. Апелује се на грађане пре свега у улици Јована Хаџи Васиљевића да уклоне возила са коловоза и тротоара како би екипе Водовода и Комрада могле да је очисте, јер спада у приоритетне коловозе. У Врању иначе укупно има 75 улица у све три категорије. И даље важи препорука за уштеду струје, пре свега важи за уличну расвету и светлеће рекламе радњи, како би дневна уштеда износила 1000 киловата. Првог дана ове радне недеље радници Комрада су у ужем центру града по плану обавили посао изношења смећа.

Ових зимских дана наметнуо се проблем збрињавања људи који због не очишћених насеља, након болничког збрињавања, немају где. Од данас ће процедура бити следећа. Након отпуста из Здравственог центра, где су тренутно заузета 543 кревета, пацијенти који нису из Врања и немају никога у граду, биће збринути у Центру за локалне услуге социјалне заштите. Штаб за ванредне ситуације непрекидно ради и на збрињавању становништва у махалама. Има, међутим, и нереалних захтева.

Оперативци ће се састајати свакодневно не би ли успели да одрже овакву ситуацију, која је у овим условима солидна.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 13 фебруар 2012 17:15

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter