Радионица за особе са инвалидитетом

By Сузана Спасић септембар 07, 2011 1319 0

Желимо да на нас друштво не гледа као на особе са инвалидитетом или са посебним потребама, него на људе који желе да раде и имају право на то, истакли су млади високообразовани људи на радионици ''Запошљавање особа са инвалидитетом у Републици Србији''.

Радионицу су у Врању организовали Центар за оријентацију друштва, Београдски центар за људска права и Удружење мултипле склерозе Пчињског округа. Циљ радионице која се организује у осам градова Србије,  је да окупи све организације особа са инвалидитетом и све институције задужене за побољшање  положаја инвалида. Иако је донет Закон о запошљавању ових људи имплементација иде отежено и  врло је чест случај да послодавци плаћају казнене пенале, истиче Горан Лончар из Центра за орјентацију друштава.

Мониторинг би требало да покаже каква је ситуација у целој земљи и да, ако буде било потребно, и закон буде промењен, истиче Гордана Стојановичћ секретар удружења оболелих од мултиплесклерозе Врање.И додаје да се  у Врању се не бележи бољитак у запошљаваљу инвалида.

Млади људи често и са завршеним факултетом узалуд обијају врата фирми, а желе само једно - да раде, јер како кажу право на рад је и право на живот

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Пожар на породичној кући у Дрварској - Радио Телевизија Врање https://t.co/s3BvvtP4rU via @tripplesworld
Пронађени остаци људског тела у селу Бојин Дел - Радио Телевизија Врање https://t.co/d19ZUIeUhd via @tripplesworld
Градоначелник честитао грађанима предстојеће празнике и најавио бројне инвестиције у 2020. - Радио Телевизија Врање… https://t.co/pt9nhv0mU7
Follow RTV Vranje on Twitter