Одштампајте ову страницу

Радионица за особе са инвалидитетом

By Сузана Спасић септембар 07, 2011 1331 0

Желимо да на нас друштво не гледа као на особе са инвалидитетом или са посебним потребама, него на људе који желе да раде и имају право на то, истакли су млади високообразовани људи на радионици ''Запошљавање особа са инвалидитетом у Републици Србији''.

Радионицу су у Врању организовали Центар за оријентацију друштва, Београдски центар за људска права и Удружење мултипле склерозе Пчињског округа. Циљ радионице која се организује у осам градова Србије,  је да окупи све организације особа са инвалидитетом и све институције задужене за побољшање  положаја инвалида. Иако је донет Закон о запошљавању ових људи имплементација иде отежено и  врло је чест случај да послодавци плаћају казнене пенале, истиче Горан Лончар из Центра за орјентацију друштава.

Мониторинг би требало да покаже каква је ситуација у целој земљи и да, ако буде било потребно, и закон буде промењен, истиче Гордана Стојановичћ секретар удружења оболелих од мултиплесклерозе Врање.И додаје да се  у Врању се не бележи бољитак у запошљаваљу инвалида.

Млади људи често и са завршеним факултетом узалуд обијају врата фирми, а желе само једно - да раде, јер како кажу право на рад је и право на живот

Оцените овај чланак
(0 Гласова)