Ванредна ситуација укинута и у Пчињском округу

Ванредна ситуација уведена због обимних снежних наноса, појаве лавина, ледене кише, ледених табли, укидања аутобуског саобраћаја, кварова на далеководима и касније штета на грађевинским објектима и пољопривредним добрима, укинута је и у Пчињском округу, у Врању, Владичином Хану, Сурдулици, Трговишту и Босилеграду. Према грубој рачуници током ванредне ситуације за оперативне послове утрошено је око 100 милиона динара.

Пчињски округ протеже се на 3 хиљаде 520 километара квадратних. Има 363 насеља и према последњем попису 158 хиљада 717 становника. Током снежних падавина и ледених дана око 2 хиљаде 735 категорисаних путева и оних који то нису је било непроходно. Чак 18 далековода и 50 нисконапонских мрежа било је у квару. Аутобуски саобраћај се одвијао отежано, а у појединим деловима је тако и данас. Чак 59 клизишта је нотирано, због чега је формиран Оперативни тим за праћење. И на територији града Врања ситуација је била изузетно лоша, али су оперативци Предузећа за путеве, градске Дирекције Водовода, и Комрада радили непрекидно како би се изборили са леденим и снежним наносима.

Због наглог топљења снега и леда пратиће се водостај на рекама, а чланови штаба ће се повремено састајати.

И комисија за процену штете на грађевинским објектима настале у протеклом периоду имаће пуне руке посла. Наиме, до сада су пристигле 144 такве пријаве. Иако је ванредна ситуација укинута и даље је на снази наредба да власници пословног и стамбеног објекта чисте снег и лед испред улаза на тротоарима. Оперативци јавних предузећа ће и убудуће радити на отклањању снега и леда на коловозима.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 27 фебруар 2012 14:45

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter