Одштампајте ову страницу

Више средстава за развој социјалне заштите

Потписан је Уговор о трансферу наменских средстава из републичког буџета за потребе развијања социјалне заштите. Ове године, Врању је припао износ за 40 процената већи него што је уплаћено прошле године. Ово ће омогућити наставак услуга које се пројектно финансирају.

Врању је додељено скоро 13 милиона динара наменских средстава из републичког буџета за потребе развијања социјалне заштите са обавезом учешћа од 30 одсто. Додељена средства су за око 40 одсто већа него претходне године, када је на име наменског трансфера у социјалној заштити, град добио око 7,5 милиона динара. Уговором су утврђене врсте услуга коjе се финансираjу наменским трансферима, начин извештавања jединица локалне самоуправе о утрошку средстава, као и друге обавезе.

Ресорна већница, Данијела Милосављевић, каже да ће овим новцем бити настављено финансирање услуга као што је лични пратилац чији је број од 15 ангажованих повећан на 21. Наставиће се и са услугама геронто-домаћица и одржавати функционисање сигурне куће.

Услуге које се сервисирају не подразумевају запошљавање нових људи, додаје Милосављевић. Ради се о пројектном финансирању ангажованих лица, на снази је и забрана запошљавања па сви који су ангажовани на овим пословима нису у радном односу.

Уколико се новац не утроши за уговорене намене мора бити враћен.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 17 март 2017 15:48