Потписан уговор о развоју парка на соларну енергију

Компанија ''Еуро солар парк'' потписала је уговор са  градом  Врање, којим је обезбедила потенцијални развој фотонапонског парка на соларну енергију капацитета 150 мегавата.

У намери да пројекат прерасте у један од највећих соларних енергетских паркова ова компанија је успоставила стратешку сарадњу са једном од највећих приватних компанија за обновљиву енергију у Кини. Планирана је изградња у неколико фаза у наредних пет година. Прво је израда пилот пројекта капацитета 10 мегавата. Локација је у селу Ранутовац, на површини од 30 хектара. Врање би овим пројектом постало један од највећих зелених градова у Европи.

''Када говорим о пројекту,рећи ћу да је ово највећа инвестиција која се догодила у региону јужне Србије. Ово је друга фаза након потписивања Споразума о сарадњи у јануару ове године, а овај пројекат ће утицати да Врање постане један од лидера у производњи зелене енергије у Европи. Ово такође, показује да је Град Врање озбиљан и одговоран партнер и користим ову прилику да позовем и друге инвеститоре да дођу у Врање и инвестирају'', рекао је приликом потписивања Споразума Мирољуб Стојчић, градоначелник Врања.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

"Jolly Jumper" за крај манифестације Дани Врања - Радио Телевизија Врање https://t.co/zBdR50TJl2 via @tripplesworld
Изложба олдтајмера у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/8h61xxydOb via @tripplesworld
Ревија народних ношњи - Радио Телевизија Врање https://t.co/J2hXK1YaXL via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter