Од прихода на зараде више 33 посто у градској каси

Да ли је Врање атрактивно место за инвеститоре и шта ће се све започети а шта завршити до краја ове године, у емисији „Интервју“ говорио је градоначелник Врања др Слободан Миленковић. Он је најавио радове у Слободној зони, на Хируршком блоку али и скоро отварање погона руског инвеститора.

У овој хали, у просторијама Јумка,  ускоро ће почети са радом погон руске компаније за производњу тапацираног намештаја „Многомебели“.

„До краја месеца очекује се почетак рада нове фабрике, руског инвеститора која ће бити отворена у просторијама „Јuмка“, казао је градоначелник гостујући у емисији „Интервју“. „Већ ове недеље очекујем пријем радника. Руски инвеститор је допремио и инсталирао  машине и очекује се да током ове недеље буду позвани први радници и да почне пробна производња. У првом налету се запошљава 64 радника а потом 350 радника с тим што руски инвеститор има намеру да прошири капацитете и упосли и до 1000 радника“, казао је Миленковић.

Током ове недеље очекује се и наставак радова на завршетку Хируршког блока. Извођач радова је из Врања. Размишља се и о проширењу радова.

„Ја мислим да већ током ове недеље извођач радова ће ући на градилиште и кренути са изградњом. Оно што ми паралелно радимо и зашта сам се ја лично највише заложио то је да кренемо са реконструкцијом старог павиљонског дела болнице. Успео сам да са европским прогресом уговоримо израду пројектно техничке документације која као и за нови Дом културе није ни мало јефтина обзиром на квадратуру али смо добили од управног одбора европског прогреса 50 хиљада евра. Колико имам информацију, јавни позив је расписан и сада се тражи да се одабере пројектно техничка документација“, рекао је Миленковић.

Да није било приговора другопласираног понуђача на јавном тендеру, већ би се кренуло са радовима на реализаицији обилазнице у Зони Бунушевац, односно њеног првог дела такозване 1А деонице, казао је градоначелник. Упркос томе, расписан је позив за други део обилазнице од нерадовачког пута до слободне зоне а овај простор постаје све интересантнији за нове инвеститоре, каже градоначелник и додаје:

„ У најави је грчки инвеститор који жели да инвестира у соларни парк а који се односи на подручје Зоне Бунушевац где би због конфигурације терена таква намена била сврсисходна.“

Градоначелник каже да је један од приоритета и завршетак зграде Позоришта. Радови на деконтаминацији су у току и одвијају се по плану. Отварање дискотеке у простору у коме је избио пожар у коме је изгорело позориште коментарише као непримерено.

„У сваком случају је непримерено и иритантно по мени. И наши суграђани знају да дозволу за рад издају републике институције. И сам Хотел није у ингеренцији града а Хотел је активно привредно друштво које није још у стечају као што то провејава по коментарима. Значи, није у стечају и сам Хотел склопио је уговор о закупу тог простора. Колико имам информацију, током викенда, у суботу, била је опсежна контрола од стране свих инспекција на локалу и републичких у сарадњи са Министарством унутрашњих послова и да је извршена контрола. Чекам записник.“

Радиће се на и на реализацији комуналног програма, али све у крајњој мери зависи од пуњења буџета, казао је градоначелник и нагласио да је градска каса, захваљујући повећању прихода од пореза на зараде за 33 посто, у много бољем стању у односу на јун 2016.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 25 јул 2017 14:02

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter