У Градској управи остаје исти број запослених

У систему локалне самоуправе у Врању број стално запослених остаје исти – 1. 199, с тим што ће се у складу са потребама неких организационих јединица вршити њихова прерасподела. Ово је на јучерашњој седници градске Скупштине рекао начелник Градске управе Душан Аритоновић.

На основу Закона о утврђивању максималног броја запослених на неодређено време, као и на основу одлуке Владе, Скупштина града је 2017. донела Одлуку којом је утврђен број од хиљаду 199 запослених у систему локалне самоуправе. Тај број остаће исти али је време показало да је потребна њихова прерасподела унутар система локалне самоуправе.

Начелник Градске управе Душан Аритоновић прецизирао је да ће у Градској управи уместо досадашњих 245 запослених, бити 247 -оро. У Јавним предузећима „Водовод“ „Паркинг сервис“ и „Слободној зони“ број извршилаца биће смањен за по један. У Народном музеју ће уместо досадашњих 12 радити 13-оро.

Након укидања Дирекције за развој и изградњу града показало се да је неопходно формирати сличну обједињену службу. Аритоновић је рекао да ће то бити 12. Организациона јединица Градске управе, односно Служба за инвестиције и грађевинско земљиште, која ће обављати послове некадашње Дирекције за развој и изградњу.

Градски већник Дејан Станојевић истакао је да ће у тој служби бити запослени инжењери различитих профила који ће му као градском већнику бити неопходни за послове комуналне инфраструктуре.

Још једна новина је да ће из Одељења за привреду биће издвојен ресор заштите животне средине и припојен  Одељењу за урбанизам и комунално стамбене послове. 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 04 април 2018 14:44

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter