Градско веће донело важне одлуке

Чланови Градског Већа усвојили су одлуку о радном времену трговинских и занатских објеката на територији града.

Размотрен је и стратешки план развоја Комуналне полиције у наредих пет година, као и план приоритетних инвестиција у оквиру пројекта водоснабдевања и одвођења отпадних вода. Чланови већа прихватили су и програм реструктурирања Јумка, као и да град Националној служби за запошљавање уплати почетна средтсва за реализацију пројекта самозапошљавања.

Због дешавања последњих дана у ноћном животу града и притужби великог броја грађана, извршена је промена радног времена угоститетљских , трговинских и занатских објеката , а биће урађено и акустичко зонирање града. За оне који не поштују нова правила казне су драстично повећане истакао је БранимирСтојанчић.

Стратешки план развоја Комуналне полиције, који су прихватили чланови Већа,  подразумева значајна  улагања у ову службу, у њене развојне приоритете и кадровско осавремењавање. Било је речи и о најважнијим инвестицијама из области водоснабдевања и одвођења отпадних вода.

Чланови Већа прихватили су и предлог реструктурирања Јумка.

Одређено је и ко и по којој тарифи може да се бави такси превозом и прихваћен захтев Комрада за обезбеђење финансијских средстава ради селекције отпадног папира и батерија и пријем потребних радника, посебно у делу изношења смећа. Договорено је и да Националној служби за запошљавање град уплати до 26 милиона динара, како би се покренуо пројекат самозапошљавања.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 15 септембар 2011 16:51

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter