Гласање за уређење "Змајеве" школе или вртића "Чаролија" траје још неколико дана

У току је гласање за један од три понуђена пројекта који би требало да се финансира средствима које је Град добио у оквиру наградне игре ''Узми рачун и победи''. Грађани су у прилици да учествују у доношењу одлуке о томе како ће овај новац бити искоришћен. Ми смо посетили ОШ ''Јован Јовановић Змај'' и вртић ''Чаролију'' који су у конкуренцији за добијање средстава и ево шта смо забележили.

Подсећамо вас да се ради о пројектима који се односе на санацију санитарних чворова у ОШ ''Јован Јовановић Змај'', набавку возила за доставу хране вртићима Предшколске установе ''Наше дете'' у сеоским срединама и архитектонско и грађевинско уређење вртића ''Чаролија''. Судећи по ономе што је наша камера забележила ситуација је алармантна и у школи и у вртићу.

''У вртићу ''Чаролија'' постоји велики проблем. У току изградње лоше је урађена изолација. Покушали смо фолијама и најлонима да решимо проблем међутим, један део нам стално прокишњава. Испод те терасе налази се сала за заједничко окупљање деце, међутим не користимо је у ту сврху већ смо је  пренаменили у радне собе. Ту бораве деца у преподневним али и у  поподневним сатима. Велики је проблем што тај део прокишњава тако да су услови за боравак деце лоши. Апелујемо на грађане да гласају за нас и да на тај начин помогну деци како би им се створили бољи услови за рад'', каже Весна Терзић, директорка ПУ ''Наше дете''.

У ОШ '' Јован Јовановић Змај'' ситуација је јако лоша када су санитарни чворови у питању.

''Тоалети у овој школи нису санирани још од изградње школе 1961.године. Иначе, користи их око 700 ученика наше школе а користиће их и будуће генерације. Новац који је град добио у наградној игри би дугорочно решио наш проблем. Ми анимирамо грађане, одштампали смо флајере које наши ученици деле грађанима. Ми чинимо све што је у нашој моћи, а видећемо резултат по завршетку гласања'', истиче Саша Илић, директор ОШ'Јован Јовановић Змај''.

Гласање се одвија на пунктовима у Услужном центру  Градске управе и на шеталишту. Право изјашњавања имају сви пунолетни грађани и то до 16. јуна.

Заинтересовани грађани су у прилици да наредних неколико дана изнесу своје мишљење о томе да ли треба наменити новац школи или вртићима. Гласачке кутије постављене су у Услужном центру у термину од 7 и 30 до 15 и 30 и на шеталишту од 7 до 20 сати.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 11 јун 2018 15:20

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter