Годишњица удружења војних пензионера Србије

Општински одбор удружења војних пензионера Србије, обележио је 18-ту годишњицу оснивања. Указано је на неопходност заштите права ове категорије пензионера.

Удружење војних пензионера Србије основано је 1993. године из потребе да се заштите материјална и друга права ове популације. Права, која су им тада узурпирана, и данас су повод за ангажовање удружења на њиховом остваривању истиче у сом излагању председник Општинског одбора Удружења војних пензионера Србије.

Велики проблем су и пензије које нису благовремено исплаћиване, па је питање када ће се дуговања државе измирити. На име тог дуга само са подручја Врања, Бујановца и Прешева има 185 тужби. Да би остварили своја права војни пензионери ће се обратити влади Србије, заштитнику грађана, па и међународном суду правде у Стразбуру, чуло се на свечаном скупу удружења коме су присуствовали представници гарнизона Врање, СУБНОР-а, удружења опензионера града Врања и Партије уједњених пензионера Србије. За допринос раду овог удружења појединцима и организацијама су додељена признања. Свечаност је завршена пригодним програмном културно уметничког друштва удружења пензионера града. Учесници овог скупа су посетили спомен собу гарнизона Врање у Касарни 1.пешадијски пук Књаза Милоша Великог.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 03 фебруар 2012 11:56

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

„Пантери” из Врања златни у Сплиту - Радио Телевизија Врање https://t.co/blcZlEbauh via @tripplesworld
Инсектима угрожен већ деградирани овогодишњи род кукуруза - Радио Телевизија Врање https://t.co/pAUudAeUes via @tripplesworld
Летњи атеље окупља десетак афирмисаних стваралаца и љубитеље сликарства - Радио Телевизија Врање https://t.co/VCN4xrGvka via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter