Град Врање обезбедио финансирање 80 приправника

Град Врање обезбедио је 15 милиона динара за финансирање 80 приправника у јавним предузећима и установама. Искуство стечено током приправничког стажа је значајно, а чак 80 посто радно ангажованих заснује стални радни однос код послодавца.

Град ће месечно средствима из буџета, за приправнике који ће прва радна искуства стицати у врањским јавним предузећима и установама, издвајати до милион и по динара. Градски већник Перица Јанковић задужен за предузетништво истиче да су ефекти вишеструко позитивни. Осим што се значајно утиче на смањење броја незапослених са евиденције Националне службе запошљавања, и  послодавцима се омогућава бољи увид у квалитет кадрова које ће евентуално, у складу са њиховим потребама радно ангажовати.

Приправници распоређени на основу захтева за одређеним профилом занимања које су градској управи доставили корисници градског буџета, месечно ће зарађивати 16 до 18 хиљада динара. Биће им уплаћивани сви доприноси као и полагање приправничког испита, каже Јанковић и најављује да ће од јесени бити ангажована лица без радног искуства у привреди и то у приватном сектору.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Државни секретар Гајовић посетио нашу медијску кућу - Радио Телевизија Врање https://t.co/JCeyPvpy5j via @tripplesworld
Симпо на сајму намештаја у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/eT9mkAG8kz via @tripplesworld
Шанса више: град награђује 40 најбољих студената, ове године 10 више - Радио Телевизија Врање https://t.co/sEu9iVsJNb via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter