Кућа за Зорана и Немању порасла до крова

Кућа Зоране и Немање Марковић у селу Превалац  стављена је под кров.

Ово двоје малолетне деце, трагично остале без оба родитеља, обележила су тај тренутак са најближима који се о њима старају, пријатељима и доброчинитељима.

Добити кров над главом, одувек је означавало почетак новог, бољег и срећнијег живота. Због тога се по традицији тада окупљају родбина и пријатељи. И ма како биле тешке животне оконости које су до сада пратиле десетогодишњу Зорану и дванаестогодишњег Немању, за њих  речи кућа и кров имају много шире значење.

Бригу о деци, од најранијег детињства преузели су  најближи, стриц Драган и стрина Верица.

Сигурнијој и бољој будућности унука нада се и њихова 75-годишња бака Роска, али и Рустем Ајдари из Прешева. Он је такође изгубио сина Ферата, у истој несрећи када је страдао и отац ове деце Зоран, обојица службеници Полицијске управе Врање.А доброчинитељи  које је у овим тешким временима окупила човечност, једино жале што их није више.

 Кућа од стотинак квадрата требало би да буде комплетно завршена најкасније до средине новембра. Пројекат изградње куће покренула је Полицијска управе Врање, чему се средствима и радом прикључило још 15 фирми и појединаца,и припадници Војске Србије. Медијски промотер акције је Радио телевизија Врање. 

         

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Дечаци продавали играчке и новац наменили за лечење двогодишње Хане Глигоров из Бунушевца - Радио Телевизија Врање… https://t.co/j2wAppDlCR
Радови на асфалтирању пута Бресница - Осатица при крају - Радио Телевизија Врање https://t.co/KdpJMcJqVM via @tripplesworld
Будући купац Пржара мора да инвестира милион евра - Радио Телевизија Врање https://t.co/tvINhYOUZD via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter