Градоначелник о плановима за 2019. годину

2018. била је година изазова али је добро завршена, рекао је градоначелник Слободан Миленковић, у новогодишњем интервјуу за нашу кућу. Он се осврнуо на велике капиталне пројекте који су започети и оне који су завршени. Говорио је о плановима за 2019. годину и о тежњи да Врање буде уређени град.

Крај 2018. године обележило је отварање Хируршког блока, а очекује се да ће у 2019. започети радови на реконструкцији старог дела болнице, каже градоначелник и додаје да су започети важни пројекти али да ће се као и до сада, инсистирати на закону и исправним пројектима.

"Највише се губи времена око процедура. На пример случај са становима за припаднике снага безбедности, иако је најављивано да ће бити за 6 месеци или годину, због процедура се све отегло. Није да су прекорачени рокови али када реално сагледате ствари, онда тачно је да се ради о оптималном року за почетак градње. На велико задовољство управо ће ти станови кренути да се граде, најпре у Врању. Пре неки дан сам примио извођаче радова и непосредно након празника кренуће се са радом."

О разумевању државног врха за стање у локалној самоуправи, каже да се ради о нормалној и доброј комуникацији која даје резултате. У години пред нама држава ће помоћи још неке важне пројекте, а очекује се помоћ и за завршетак неких важних комуналних проблема, између осталог и  када су у питању улице Народног хероја, Кнеза Милоша и  Филипа Филиповића:

"Могли смо и те улице да урадимо, али по систему пуког пресвлачења да би се додворили народу да се нешто ради. Али, преузео сам одговорност на себе јер знам да је тамо хидротехничка инсталација у катастрофалном стању и у свим тим улицама морамо да мењамо азбестне цеви, атмосферску инсталацију. При крају су пројекти и са њима ћемо ићи према канцеларији за јавна улагања како би добили средстава да завршимо тај посао. Џабе пресвлачимо улицу када брзо пуцају и имамо кратер до кратера. ''

Радиће се на привлачењу инвеститора. У овој години долазе Данци који ће запослити најпре 100, а до 2021. године 300 радника. Наставиће се улагање у Слободну зону.

"Остала је деоница од 200 до 300 метара коју ћемо кроз репројектовање на пролеће потпуно да уредимо. Имаћемо обилазницу од 2,8 км. Ту су и два кружна тока. И ту имамо проблема са пројектовањем јер је код другог кружног тока направљена денивелација и у праву су људи који су захтевали репројектовање. Улаже се и у трафо -  станицу, вредност инвестиције је око 18 милиона динара, а када то завршимо, уредићемо пут у селу Дапчевац.  

У 2019. наставиће се ангажовање лекара које ће плаћати локална самоуправа.

"То ће се наставити да не буде забуне, будући да сам примио писма мештана околних села који брину да ли ће имати лекаре у амбулантама. Морамо да завршимо процедуру али смо са ЗЦ потписали уговор, а у буџету смо предвидели средстава за то и тих 17 лекара биће опет упослено."

На јесен 2019. очекује се завршетак радова на згради Позоришта. Наставиће се са радовима на изградњи вртића у насељу Рашка, радиће се на много планова али по закону и организовано, додаје Миленковић.

"Ми ћемо доћи у ситуацију да ће људи одлазити из града зато што ће тражити организовано друштво и због тога ми овде у градској управи морамо учинити све да олакшамо бирократске процедуре."

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 09 јануар 2019 16:12

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

КЦ Ниш: Још један ковид позитиван пацијент преминуо у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/1aDkFRJgyD via… https://t.co/1n4dp1XpND
Помоћ колегеници из ОЕБС-а - Радио Телевизија Врање https://t.co/uQT8w5rd4Y via @tripplesworld https://t.co/p4ZT1vVoVr
На подручју Пчињског округа епидемиолошка ситуација и даље ванредна - Радио Телевизија Врање… https://t.co/zm4lPpHdH9
Follow RTV Vranje on Twitter