Данас оптималне температуре у свим школама Истакнут

У свим школама и вртићима које су прикључене на систем грејања Новог дома, данас је оптимална температура, каже директор  Горан Петровић. Утврђено је да су температуре у законским оквирима од 18 до 21 и о томе су направљени записници, тако да не би требало да буде скраћивања часова у школама. Јуче су поједине школе које греје Нови дом одлучиле да скрате часове због ниских температура у просторијама и то се догађало после трећег часа. Скраћени су били часови и у Медицинској, Петој и Шестој школи, а њих не греје Нови дом.

По мишљењу директора Новог дома преурањено су поједини директори донели одлуке о скраћивању часова. Ако је у првој смени и било хладније друга смена није требало да буде скраћена. „Јуче смо у Гимназији мерили температуру и имамо потписан записник о томе да је била од 19 до 22 степена. Одлука о скраћену је донета тек после трећег часа“, објашњава Петровић.

Јутрос смо прво обишли  вратић Невен, где је у 7 сати температура била 20 степени. У школи Радоје Домановић је одлична температура, али данас су скраћени часови, јер је већ дато такво обавештење родитељима. У Техничкој школи је утврђено да један повратни вентил није био отворен, али су имали оптималну температуру. Код њих ће бити скраћени часови не због грејања, већ због реизбора директора. Вук школа није скраћивала часове и температура је добра. У Економској је температура од 19 до 21, неће бити скраћивања часова, каже Петровић.

Нови дом не греје Медицинску школу, Шесту и Пету, а и тамо је било скраћење часова, према информацијама које има Петровић.

Дошли смо до сазнања које су нам и директори потврдили да има група ученика који намерно отвара прозоре и врата, а десет минута на минус десет значи да се комплетна учионица охлади. И директорима је било нелогично како је у две учионице, које су  једна до друге у једној 20 степени, а у другој хладно, додаје Петровић.

Током викенда ће Нови дом одржавати грејање у школама.

 

 

   

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 10 јануар 2019 14:39

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Бања у знаку фруле - Радио Телевизија Врање https://t.co/Q2e1iB1ScR via @tripplesworld
Временска прогноза за ову недељу у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/HTBnERZjBe via @tripplesworld
Градски штаб за ванредне ситуације предузима превентивне мере - Радио Телевизија Врање https://t.co/48NKawu0Cz via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter