Центар за пружање услуга социјалне заштите: Потребе премашиле капацитет

Сваке зиме, број корисника у Центру за пружање услуга социјалне заштите се повећа. Долазе људи из целог Пчињског округа, а од како се температура спустила знатно испод нуле и снег завејао села и засеоке, број корисника превазилази капацитет Прихватилишта за старе и одрасле.

У Центру за пружање услуга социјалне заштите све пуно „као око“. Сви капацитети су попуњени, а тражи се и кревет више. За сваког од њих смештај у Центру је, кажу, прилика да преживе сурову зиму.

Капацитет Прихватилишта за старе и одрасле је 36 места, а ових дана има их и преко броја.

„Доласком хладнијих дана број корисника у Прихватилишту за одрасла и старија лица је много већи. Ми смо до пре месец дана имали на смештају 28 корисника који су у стању социјалне потребе. Капацитет је 36, а тренутно имамо на смештају 38 и то су углавном корисници који су у стању социјалне потребе о којима нема ко да брине из удаљених подручја са територије цело Пчињског округа", каже Ивана Тасић, директорка Центра за пружање услуга социјалне заштите.

Без обзира на попуњеност капацитета, захтеви за смештај пристижу из целог округа. Тренутно су четири захтева у процедури.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 10 јануар 2019 15:37

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Само лети, петком и суботом музика до један иза поноћи - Радио Телевизија Врање https://t.co/GosqNsI9Dk via @tripplesworld
Књижевна радионица за средњошколце - Радио Телевизија Врање https://t.co/7YwZ7I3rdh via @tripplesworld
Песник Горан Тадић приредио хуманитарно и вече љубавне поезије у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/iagG6fw7jc via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter