Центар за пружање услуга социјалне заштите: Потребе премашиле капацитет

Сваке зиме, број корисника у Центру за пружање услуга социјалне заштите се повећа. Долазе људи из целог Пчињског округа, а од како се температура спустила знатно испод нуле и снег завејао села и засеоке, број корисника превазилази капацитет Прихватилишта за старе и одрасле.

У Центру за пружање услуга социјалне заштите све пуно „као око“. Сви капацитети су попуњени, а тражи се и кревет више. За сваког од њих смештај у Центру је, кажу, прилика да преживе сурову зиму.

Капацитет Прихватилишта за старе и одрасле је 36 места, а ових дана има их и преко броја.

„Доласком хладнијих дана број корисника у Прихватилишту за одрасла и старија лица је много већи. Ми смо до пре месец дана имали на смештају 28 корисника који су у стању социјалне потребе. Капацитет је 36, а тренутно имамо на смештају 38 и то су углавном корисници који су у стању социјалне потребе о којима нема ко да брине из удаљених подручја са територије цело Пчињског округа", каже Ивана Тасић, директорка Центра за пружање услуга социјалне заштите.

Без обзира на попуњеност капацитета, захтеви за смештај пристижу из целог округа. Тренутно су четири захтева у процедури.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 10 јануар 2019 15:37

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Бања у знаку фруле - Радио Телевизија Врање https://t.co/Q2e1iB1ScR via @tripplesworld
Временска прогноза за ову недељу у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/HTBnERZjBe via @tripplesworld
Градски штаб за ванредне ситуације предузима превентивне мере - Радио Телевизија Врање https://t.co/48NKawu0Cz via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter