Одштампајте ову страницу

Положен камен темељац за изградњу станова

''Ово је каман темељац за будућност Србије,'' рекао је председник Александар Вучић, који је означио почетак радова на изградњи станова за снаге безбедности у Врању, а истовремено и премијерка Ана Брнабић у Нишу. У оквиру кампање ''Будућност Србије'' у првој фази у Врању ће бити изграђено 186 станова, а у другој 198. У пратњи председника били су министарка Зорана Михајловић, министар Небојша Стефановић и директор БИЕ Братислав Гашић.

Бројни Врањанци, али и припадници снага безбедности, дочекали су председника Србије Александра Вучића, по прилично хладном времену на локацији за изградњу станова за снаге безбедности у насељу Асамбаир. Сви су желели да га поздраве и да разговарају са њим. Председник Вучић поздравио је све речима.

"Када смо размишљали о томе где да градимо станове, чини ми се да смо се надали оваквим местима, местима где већ има један део изграђене инфраструктуре, и вртићи и школа, али је ово место толико лепо да сам сигуран да ће и они други који граде у својим градовима, у Митровици, Крагујевцу, Новом Саду, Нишу, Краљеву, Београду желети да баш на оваквим или сличним местима станови буду грађени. Ми данас овде и у Нишу, где то чини премијерка Брнабић почињемо изградњу јефтиних станова за припаднике служби безбедности и драго ми је да овде видим наше људе из војске и полиције. Драго ми је зато што ће они своју будућност везати за југ Србије, везати за Врање и што ћемо овде грађани бити сигурнији и што ћемо знати ко нас чува и ко помаже грађанима да се осећају сигурно и безбедно",  рекао је председник Србије Александар Вучић.

У првој фази биће изграђено 186, а у другој 198 станова. Укупно на нивоу Србије 8 хиљада 22 стана. То је живот  за више од 8 хиљада породица. То је будућност за њих, али и сигурна будућност за све нас, рекао је председник. 

Станови ће у Врању бити најјефтијији са ценом од 400 евра по квадрату. ‘’Ми не причамо о будућности, ми је не сањамо и не замишљамо, ми је градимо“, рекао је председник, а затим означио, истовремено када и премијерка Ана Брнабић у Нишу почетак радова на изградњи станова.

И другог дана кампање "Будућност Србије" која је почела у Пчињском округу председник је у Врању, па је то била и прилика да га питамо, како се осећа код нас и да ли је остетио нашу јужњачку топлину.

"Чини ми се да нигде српска крв није тако врела као овде у Пчињском или Јабланичком округу и да нигде не можете такву топлину гостопримства да осетите и хвала вама, хвала свим људима овде у Врању", каже председник.

Председник Вучић, посетио је и Винарију Алексић у Врању. Он је обишао производне погоне и вински подрум. У разговору са власником Драганом Алексићом истакао је значај предузетништва за економски развој земље.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 08 фебруар 2019 15:06