Безбедност у саобраћају Истакнут

Савет за безбедност саобраћаја града Врања и Агенције за безбедност саобраћаја, за ученике од 5. до 8. разреда врањских школа организовали су предавање. Приоритет је повећање безбедности деце у саобраћају, рекао је Радивоје Трифуновић, стручни сарадник за едукацију, додавши да су деца тог узраста склона ризичном понашању, а самим тим и угрожени учесници у саобраћају.

Врање је прва општина у којој се креће са реализацијом пројекта безбедности деце виших разреда основних школа у саобраћају.

„Циљ је, како републике, тако и локалне самоуправе да се до 2020. године преполови број повређене и страдале деце у саобраћају. Сматрамо да је ово један врло важан сегмент. Поред редовног образовања у школама које укључује и ову тему , желимо да додатним предавањима децу научимо да усвоје исправан модел понашања и савете који се тичу понашања у саобраћају“, каже председник скупштине Дејан Тричковић.

Агенција за безбедност саобраћаја кроз разне едукације и кампање, почевши од „Пажљивка“ до кампање „На матуру без аутомобила“ ради са децом свих узраста.

„Овај пројекат покрива децу узраста од 11 до 14 година зато што је то један прелазни период у животу деце и они су тада склони ризничним понашањима. Већину ствари знају али из потребе за доказивањем они своје потребе не прилагођавају ономе што знају, него је све подређено томе да се докажу пред неким. И ми смо управо хтели да им покажемо да то није у реду“, објашњава стручни сарадник на едукацији Радивоје Трифуновић.

Сам пројекат подразумева интерактивне часове, представе и вршњачку едукацију.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 28 фебруар 2019 14:51

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ход историјом Врања кроз збирке Народног музеја - Радио Телевизија Врање https://t.co/UJczzyGrQe via @tripplesworld
У Србији 54 новозаражених вирусом Ковид 19 - Радио Телевизија Врање https://t.co/NBFcHCpNWI via @tripplesworld
Помоћ за туризам, угоститељство и путнички саобраћај - Радио Телевизија Врање https://t.co/8BJvxm3Ap6 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter