Милорад Грчић, вд директора ЕПС-а обишао радове на изградњи трафостанице ''Момин камен''

Милорад Грчић, вршилац дужности директора ЕПС-а са сарадницима , у пратњи Горана Николића, директора врањске Електродистрибуције обишао је данас радове на изградњи електродистрибутивне мреже за потребе напајања објеката у функцији аутопута Е75 у Грделичкој клисури. Изградња  трафостанице ''Момин камен'' је од великог значаја и врло важан пројекат Елетропривреде Србије јер овим тереном пролази аутопут који спаја Београд са крајњом јужном границом у Прешеву. 

Грађевински радови на постављању трафостанице ''Момин камен'' почели су у јануару ове године након што су Коридори Србије извршили своју обавезу нивелације терена која је завршена средином децембра прошле године. Грађевински радови су у завршној фази. Следи уградња преостале електроенергетеке опреме. Очекивани рок завршетка свих радова је до Ђурђевдана.

Ради се о изградњи трафостанице 35/10 киловолти чија је вредност око 90 милиона динара. Паралелно се реализује и сложенији  пројекат који је од велике важности, а то је уградња напојног кабла који спаја ову са трафостаницом 110 киловолти у Владичином Хану.

''Укупна траса је 11 километара и вредност овог пројекта је 275 милиона динара. Паралелно са овим пројектима ради се још један, чија је вредност 45 милиона динара,а то је 10-окиловолтни развод.  Сва ова три пројекта су конципирана тако да задовоље потребе новоизграђеног аутопута који треба врло брзо да буде пуштен у саобраћај. Напајају се два тунела, и то тунел Манајле дужине 1808 метара, тунел Предејане дужине 1000 метара, паркинзи, две наплатне рампе и сва инфраструктура која је неопходна за функционисање у модерном времену аутопута'', рекао је Милорад Грчић, вд директора ЕПС-а.

Говорећи о значају ова три пројекта, Грчић је нагласио да ће сва села у околним општинама добити већи капацитет снабдевања електричном енергијом и стабилније напајање струјом.

''С обзиром да улажемо око 400 милиона динара, или нешто мање од 3 и по милиона евра водили смо рачуна о томе да то улагање има ширу намену од оне основне да задовољимо основне потребе изградње аутопута. Очекујемо да до почетка маја све буде спремно, како наш електроенергетски део тако и део који раде људи из Коридора Србије за коначно пуштање аутопута у саобраћај'', додао је Грчић.

Грчић је задовољан динамиком радова и нада се да ће временски услови допринети да се заврше у предвиђеном року.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 13 март 2019 13:38

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Дан словенске писмености - Радио Телевизија Врање https://t.co/N0ZFc0Tm1l via @tripplesworld
Матуранти прославили последњи дан у Гимназији - Радио Телевизија Врање https://t.co/SKSsSUinPZ via @tripplesworld
Спилит: Радници очајни - Радио Телевизија Врање https://t.co/lGei2p011t via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter