Одржана седница Скупштине градске општине Врањскa Бањa

У Градској општини Врањска Бања, одржана је седница Скупштине ове градске општине на којој је усвојен Предлог Статута и Предлог Програма изградње и уређења грађевинског земљишта у јавној својини на подручју ове градске општине.
Након што су одборници Скупштине града дали сагласност на предлог Статута Градске општине Врањска Бања, на данас одржаној седници Скупштине ове градске општине усвојен је нови Статут, ради усклађивања са Статутом града и изменама и допунама Законом о локалној самоуправи.
Нови Статут оснажује принцип по коме су грађани носиоци права на локалну самоуправу, инсистира на јавности рада локалне самоуправе, а предвиђене су и измене у погледу састава Скупштине:
"Предвиђа се да Скупштина има 19 одборника уместо досадашњих 18. Ова одредба има одложено дејство и примењиваће се након наредних локалних избора. Веће градске општине имаће  5 чланова. Измењена је и одредба о броју помоћника председника Градске општине тако да уместо досадашња два, председник ће имати једног помоћника. И ова одредба примењиваће се након наредних локалних избора", рекао је Слађан Алексић, секретар Скупштине Градске општине.
Осим  одложене примене појединих одредби, прописи Градске општине биће усклађени са одредбама новог Статута у року од 120 дана од ступања на снагу.
Одборници су усвојили и предлог Програма изградње и уређења  грађевинског земљишта у јавној својини на подручју Врањске  Бање за ову годину за шта се из буџета издваја 74 милиона 341 хиљада динара.
"Посебна пажња посвећена је крпљењу ударних рупа, одржавање кинете и риголе, израда отворених и затворених јаркова, одржавање саобраћајница, некатегорисаних путева, изградња шеталишта израда зелене пијаце и друго. Комунална изградња се изводи из три програма, програм комуналне делатности, програм заштите животне  и програм организација саобраћа и саобраћајне инфраструктуре", додао је Милош Петровић, Управа Градске општине.
Програмом изградње и уређења грађевинског земљишта за 2019. годину обухваћени су капитални објекти од виталне важности за Градску општину, нагласио је Петровић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 15 март 2019 13:48

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Дан словенске писмености - Радио Телевизија Врање https://t.co/N0ZFc0Tm1l via @tripplesworld
Матуранти прославили последњи дан у Гимназији - Радио Телевизија Врање https://t.co/SKSsSUinPZ via @tripplesworld
Спилит: Радници очајни - Радио Телевизија Врање https://t.co/lGei2p011t via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter