Одштампајте ову страницу

Врање има најтранспарентнију локалну администрацију

Врање је град са најтранспарентнијом локалном администрацијом у Србији, оценио је Европски покрет у Нишу на основу више показатеља. Тим поводом награда је данас уручена градоначелнику Мирољубу Стојчићу на свечаност у Нишу којој су присуствовали европски и домаћи званичници.

Град Врање је победник међу 36 општина у Србији у категорији транспарентности локалне администрације. Тако је одлучила комисија Европског покрета из Ниша и фондације за транспарентне прописе из Софије, који су заједно спровели Пројекат јавности, транспарентности и партнерства као основе за социјални и економски развој. Годишњу награду за најбољу локалну администрацију у виду прелазне статуе, рад уметника из Бугарске, примио је градоначелник Врања Мирољуб Стојчић.

Општина Пантелеј града Ниша је добитник признања за најбољу праксу партнерства између локалне администрације и структура цивилног друштва у постизању транспарентности. На свечаности доделе ових признања у Нишу учествовали су представници Европског покрета Ниш, Фондације за транспарентне прописе из Софије, Савета Европе, Сталне конференције градова и општина и града Ниша.

Поручено је да је транспарентност локалне администрације веома значајна у стварању услова за економски напредак и бољи живот грађана Србије.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 08 јун 2012 10:50