Одштампајте ову страницу

Гордијев чвор

Нови синдикат Завода за јавно здравље у Врању, одржао је данас, други пут у претходна два месеца, получасовни штрајк упозорења, пошто захтеви упућени директорки Ержики Антић, нису испуњени. Менаџмент Завода, на челу са директорком Антић, уочи штрајка саопштио је новинарима да Завод чини све како би динамика исплата зарада запосленима била редовна. Било је речи и о неисплаћеним јубиларним наградама и затварањуХигијенско-епидемиолишких служби у пет општина Пчињског округа.

За разлику од директорке Завода за јавно здравље, др Ержике Антић, која од априла месеца није нашла за сходно да се састане са члановима Новог синдиката ове установе, градоначелник Врања Мирољуб Стојчић дао је подршку овој синдикалној организацији, рекла је председница штрајкачког одбора Сунчица Трајковић.
Радници су указали на лош материјално-социјални положај. Изнели су податак да су пре неколико дана примили четвртину плате за фебруар ове године. На прес конференцији др Ержика Антић, директорка Завода  је рекла да је током прошле године укупно исплаћено 12 и по плата.
На конференцији се чуло да је Завод непрекидно у контакту са надлежним институцијама како би се исплатиле јубиларне награде радницима, али да пара нема. Када је реч о затварању Хигијенско-епидемиолошких слиужби Завода у Бујановцу и Прешеву, изнети су различити ставови.
Један од захтева радника је да се на посао врати Небојша Младеновић који је добио правоснажну пресуду у своју корист. Менаџмент је најавио да ће поменути радник бити враћен на посао. Представници Новог синдиката Завода су затражили да директорка Антић поднесе оставку на ту функцију. Менаџмент поручује да све службе редовно обављају своје делатности упркос упозорењима која стижу из Новог синдиката.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 07 јун 2012 15:00