Да процвета Дом културе - 60 хиљада евра

Покренут је поступак јавне набавке за израду техничке документације за реконструкцију објекта мултимедијалног – бизнис центра у Врању. У питању је прибављање пројекта за грађевинску дозволу и пројекта за извођење радова у згради Дома културе на површини од 15 и по хиљада квадрата. За израду пројекта опредељено је 63 хиљаде евра. Град учествује са 33, а Европска унија са 30 хиљада евра.

Зграда Дома културе, чија је изградња започела пре 40-так година, биће претворена у мултимедијални бизнис центар површине преко 15 хиљада квадрата. За овај простор Град Врање покренуо је поступак јавне набавке за израду техничке документације за реконструкцију објекта, односно пројеката за грађевинску дозволу  и за извођење радова.

„Израду пројектно-техничке документације је помогла Европска унија са износом од 30 хиљада евра, а град Врање је за овај пројекат определио укупно 33 хиљаде евра. Дакле укупно 63 хиљаде евра смо определили са ЕУ  за ову јавну набавку и израду пројектно- техничке документације за неизграђени део Дома културе“, рекао је Ненад Антић, заменик градоначелника.

Објекат ће имати регионални и мултифункционални значај. Ту би били пословни простори, ресторани, кафићи, конгресне сале, простор за изложбе. Рок за израду техничке документације, која ће омогућити радове на реконструкцији је 270 дана.

„Очекује се да овај посао буде завршен за 9 месеци, максимално годину дана. Велики је посао и надам се да ћемо до краја године имати готов пројекат. Тада ће бити створени технички услови за реконструкцију објекта. То је наш циљ и надам се да ћемо успешно реализовати пројекат јер је процена да би реконструкција објекта коштала пет милиона евра" додао је Антић.

Овај пројекат је у Плану капиталних инвестиција који је усвојен пре годину ипо дана, а осмишљен је са Заводом за урбанизам и Канцеларијом за локални економски развој.

Иначе, зграда Дома културе никада није приведена намени. Изградња је започета давне 1974. године, а колико је то био грандиозни пројекат говори чињеница да се још тада размишљало, између осталог, о ротирајућој бини, простору за балетске представе и велике концерте.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 03 април 2019 15:02

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter