Почело постављање подземних контејнера Истакнут

Град Врање је први град у Пчињском округу који ће у ужем центру града имати подземне контејнере. Локална самоуправа у сарадњи са јавним комуналним предузећем „Комрад“ почела је са постављањем ових судова који ће решити проблем привременог одлагања смећа. 

Почело је постављање десет подземних контејнера на четири локације у граду. Град је набавио контејнере из средстава прибављених од наплате такси за заштиту животне средине, а Јавно комунално предузеће „Комрад“ је  обезбедило специјализовано возило за пражњење подземних контејнера.

„Код Гимназије су постављена три контејнера, један ће служити за комунални отпад, један за пет амбалажу и трећи за стакло.Поред ове локације у Врању ће  бити инсталирани контејнери на још три локације. контејнери ће бити постављени и преко пута зграде комитета три суда, код Вукове школе два суда и код  цркве два контејнера"каже директор Комрада Момир Стојиљковић.

Сви подземни контејнери су различити.  Кесе у њима прилагођене су за одлагање комуналног отпада, пет амбалаже и стакла. Основна предност је што на малом простору који заузимају може да се сакупи већа запремина смећа.

„Један подземни контејнер скупља смеће за четири обична поцинкована контејнера. Друга предност је што се лако уграђују, постављају се у земљу и могу лако да мењају локацију. Ми смо набавили камион кипер, припремили смо се за овај посао, и када контејнери буду постављени ми ћемо бити спремни за њихово пражњење" додаје Стојиљковић.

Од десет набављених контејнера, четири су намењена за комунални отпад, два за пет амбалажу и два за стакло. Апелује се, да се смеђе одлаже у складу са наменом  за коју је контејнер предвиђен.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 05 април 2019 14:15

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter