Награда најбољи стимуланс

Признање граду Врању за најтранспарентнију локалну администрацију у Србији резултат је бројних пројеката и сарадње са европским и светским организацијама, остварених у минулих десет година. Поводом признања Европског покрета из Ниша новинарима су представљена досадашња достигнућа у транспарентности.

Град Врање има најтранспарентнију локалну администрацију. Ово признање је добијено у конкуренцији 36 општина Србије, а по оцени комисије Европског покрета из Ниша. За овакву оцену комисија имала је низ аргумената, рекао је градоначелник Мирољуб Стојчић на конференцији за новинаре, којој су присуствовали највиши представници града. Формирање службе инфоцентра, веб презентација, грађански пано, информатор  о раду Градске управе , где је посебна страна намењена особама са инвалидитетом и ''Месечник'' инфоцентра, само су нека од достигнућа. У току је пројекат ''Информисан грађанин безбедна заједница'', којим је предвиђено успостављање градске безжичне мреже са бесплатним приступом интернету. То се чуло на презентацији, на којој је истакнут допринос оваквој транспарентности градске управе Сталне конференције градова и општина, бројних европских и светских организација и земаља Европске уније, чија су искуства примењена.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ход историјом Врања кроз збирке Народног музеја - Радио Телевизија Врање https://t.co/UJczzyGrQe via @tripplesworld
У Србији 54 новозаражених вирусом Ковид 19 - Радио Телевизија Врање https://t.co/NBFcHCpNWI via @tripplesworld
Помоћ за туризам, угоститељство и путнички саобраћај - Радио Телевизија Врање https://t.co/8BJvxm3Ap6 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter