Пролећно сређивање града

Јавно комунално предузеће ''Комрад'' увек с пролећа обрадује грађане неким новинама. Овога пута новим клупама али и ђубријерима за одлагање смећа који су распоређени по граду.Новe ђубријерe постављенe су у улици Краља Стефана Првовенчаног, а клупе у оним деловима града где је фреквенција пролазника највећа.Овај потез наишао је на одобравање грађана.

''Управо сам хтела да седнем да одморим. Заиста диван потез. Било би добро да омладина буде пристојна и да не ломи клупе и да седи како се седи, а не да газе ногама део који је предвиђен за седење. Приметила сам и нове ђубријере. Било би добро да се користе на прави начин, а не да се смеће баца около'', каже Врањанка, Верица Алексић. ''Изванредна идеја, поготово за пензионере, да седну и предахну као моја супруга и ја сада'', каже Јашко Демировић. ''Поздрављам ову идеју. После јурњаве по граду лепо је сести и одморити. Свака част'', додаје Добри Арсић.

Извршнa директоркa „Комрада“ Нела Цветковић каже да се води рачуна о томе да  клупе буду стилски уклопљене уз постојеће канделабере на шеталишту али и у осталим деловима града. ''Из Фонда за заштиту и унапређење животне средине, Град је набавио 42 клупе и 42 ђубријере које се распоређују на шеталишту али и у осталим деловима града. Наши радници ових дана имају пуне руке посла. Клупе су постављене овде код Банке Интеса, а наредних дана нових клупа биће и у горњем делу шеталишта. Ротираћемо неке клупе, оне старе репарирати и поставити их тамо где су потребне.''

Цветковићева  најављује и пролећну акцију ''Избацимо кабасти отпад'' која је претходних година изазвала велико интересовање грађана.

''Ова акција је значајна и за грађане и за запослене у ''Комраду'' јер ће бити мање отпада и шута на самим јавним површинама. Ово је прилика да позовемо суграђане да очисте таване, подруме, дворишта и да избаце кабасти отпад из својих домова", објашњава Цветковићева.

Током викенда контејнери за кабасти отпад биће постављени у Хиландарској, потом на углу улица Васе Смајевића и Цетињске, на углу улица Радоје Дакића и Солунских ратника као и у улици Верице Јоцић, код некадашње сточне пијаце. Наредног викенда контејнери ће бити постављени у улици Иве Андрића, Петра Лековића, Благоја Паровића и Марије Кири код споменика. После првомајских празника контејнери за кабасти отпад биће постављени у Кајмакчаланској, затим у улици Ћипре Станковића код АТД-а као и на углу улица Пролетерских бригада и Жарка Зрењанина и Партизански пут - Барелићка.

 

  

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 10 април 2019 14:48

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

До скоро је било незамисливо - новогодишња јелка у Блоку пошта-банка - Радио Телевизија Врање https://t.co/ObRN6aixvN via @tripplesworld
Епилог једног лова: Један тешко повређен, један ухапшен - Радио Телевизија Врање https://t.co/gprO0SXjVO via @tripplesworld
Повређен у лову - Радио Телевизија Врање https://t.co/O6O4p6gssE via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter