Измештени корисници Сигурне куће због техничког пријема објеката

Након зимског периода када је Прихватилиште Центра за развој локалних услуга социјалне заштите било пуно старије популације, сада су тамо жене и деца жртве породичног насиља. Разлози за измештање корисника из Сигурне куће су техничке природе.

Сигурна кућа, једна од само десет у Србији, у нашем крају је регионалног карактера, што значи да су корисници из свих крајева земље. Корисници су тренутно измештени, а услуга коју пружа Центар за развој локалних услуга социјалне заштите никада није престајала.

''Услуга се и даље несметано одвија 24 сата. Жене и деца су заштићени. Измештени су са те локације из техничких разлога. То значи да није затворена, већ је у питању технички део који се тренутно ради и то ће бити за месец дана урађено, односно биће извршен технички пријем и корисници ће бити враћени где су и били. То је мала забуна, једно је објекат, друго је услуга. Она није престајала нити ће престати, каже директорка Центра Ивана Тасић.

По питању насиља променљива је ситуација. На пример, у понедељак је било 9 корисника, већ у уторак 8, каже Тасићева. Нови закон о спречавању насиља даје резултате, онда када су жене добро информисане.

''Јако добро су упознате са законом, јако добро користе то своје право и покушавају да, док су код нас са Центром за социјални рад и нашим стручњацима изађу из насиља. По статистичким подацима успевамо,'' додаје директорка Центра.

Иначе, Центар за развој услуга социјалне заштите добио је употребну дозволу, након што су завршене све припремне радње. Очекују контролу министарства, која би значила и лиценцирање, а директорка у свему томе посебно истиче велику помоћ града.  

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 11 април 2019 13:36

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter