Водовод: Пола посла завршено на колектору Истакнут

У јавном предузећу Водовод задовољни су како напредују послови везани за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода. Након добијања грађевинске дозволе, за око двадесетак дана, у мају би извођач радова могао да уђе на градилиште и да почне изградња. У Водоводу је у току велики инвестициони циклус који је почео крајем прошле године. Влада Србије и Министарство грађевине одобрило је граду и Водоводу 14,3 милиона евра и та инвестиција се спроводи.

"Већ смо урадили око 50 посто радова на колектору између Врањске Бање и Врања, настављамо са радовима  и мислимо да ћемо пре рока од 450 дана инсталирати колектор и очекујем у мају месецу почетак радова на изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода", каже директор Водовода Горан Ђорђевић.

Тренутно  се ради у улици Ђуре Ђаковића, реконструкцију мреже, након чега ће ова улица бити асфалтирана. Завршена је улица Христијана Карпоша. Ради се у Огледној станици и завршавају се радови у насељу Палестина, око познатог проблем са језером фекалне воде. У току су радови на реконструкцији канализационе мреже у улици Партизански пут, која је жила куцавица, каже Ђорђевић.

"У улици Боре Станковића имамо већ уговорено први део канализационе мреже.  Сада са градоначелником уговарамо и при крају смо да потпишемо уговор везано за комплетну реконструкцију атмосферске и канализационе мреже у улици Боре Станковића и Ивана Мештровића. Припремамо улицу за коначно решење, односно за реконструкцију и асфалтирање".

Од 2016. године, ниједна улица у Врању није урађена, а да није реконструисана водоводна и канализациона мрежа. Прекинуто је са старом праксом да се стави асфалт, а да испод инсталације нису урађене.

Министарство грађевине је у нама препознало доброг партнера и развијамо пројекте о којима ће се тек причати, најављује Ђорђевић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 22 април 2019 14:34

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

''Зидни записи'' Наташе Дејановић Димитријевић - Радио Телевизија Врање https://t.co/49WWRfhqJM via @tripplesworld
Уплата за земљиште легла у градску касу - Радио Телевизија Врање https://t.co/x9F5RtPGeP via @tripplesworld
Данас је летњи Свети Никола - Радио Телевизија Врање https://t.co/e10UulsWLk via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter