СНП за смену директорке Туристичке

Градски одбор Српске народне партије у Врању, у саопштењу за јавност истиче да и после две недеље од како је Градско веће позвано да покрене поступак разрешења директорке Туристичке организације Врање, нема реакције. Оно што грађани треба да знају јесте да смо благовременим саопштењем у вези извештаја о културној манифестацији „Дани Врања 2018“ спречили Организациони одбор, а касније и Градско веће да усвоји извештај, саопштавају из СНП-а.

У саопштењу наводе да је Организациони одбор, донео одлуку, када је реч о финансијском извештају, да је било ненаменског трошење средстава, а ненаменско трошење је утврдила и стручна комисија са напоменом ‘’да ли је било злоупотребе’’. Градско веће није хтело на дневни ред седнице да стави као тачку усвајање извештаја о културној манифестацији „Дани Врања 2018“, каже се у саопштењу.

С обзиром да је извештај о овој културној манифестацији саставни део извештаја о пословању Туристичке, то извештај о пословању не може бити усвојен имајући у виду да је утврђено ненаменско трошење новчаних средстава.

Ненаменско трошење буџетских средстава утврђено је на износ од три милиона динара колико гласи извештај о културној манифестацији. Ненаменско трошење средстава представља кривично дело, а како је усвојено да је било ненаменског трошења средстава, Градско веће је у обавези да поднесе кривичну пријаву против директореке Туристичке организације и осталих руководиоца и да покрене процедура смене директорке. Уколико Градско веће не поступи по овом захтеву онда и сама градска власт постаје саучесник директорке Туристичке организације Врање, стоји у саопштењу СНП-а.

С обзиром да је председник Скупштине заказао седницу, очекујемо да на њој једна од тачака дневног реда буде разрешење и именовање новог директора Туристичке.     

Такође, Весна Петровић директорка Туристичке организације Врање је паралелно од именовања у овој јавној установи, па све до доношења решење од стране Агенције за привредне регистре БД 89/2019 од 09.01.2019 године била у сукобу интереса, јер је вршила функцију директора и у приватном предузећу „Пинт Електроник“ у власништву њеног супруга. Према сазнањима са којима располажемо добијених од радника који раде у планинарском дому, пише у саопштењу Српске народне партије, постоје индиције да је директорка злоупотребила службени положај тако што је наручила радијаторе које је испоручила управо њена породична фирма и то за време док је она у њој била директор паралелно са функцијом директора у Туристичкој, стоји у саопштењу који потписују Александар Стојковић, председник Градског одбора и Милош Симић, одборник СНП у Скупштини града.

 

           

 

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 22 април 2019 15:20

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Прва жртва корона вируса у Србији - Радио Телевизија Врање https://t.co/5oydKrLwQe via @tripplesworld
Први случај Короне у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/748HAabMIp via @tripplesworld
А на Зеленој пијаци... - Радио Телевизија Врање https://t.co/FHNaA4xWsP via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter