Очишћено излетиште код Александровачког језера

Прошлогодишња акција чишћења  излетишта код Александровачког језера била је врло успешна те се од те идеје није одустало ни ове године. Иницијатор је Одељење комуналне полиције, а позиву да се прикључе акцији одазвали су се многи. Акција за пример. Ни ситна киша, која је с времена на време ромињала није омела стотинак учесника акције да очисте овај простор.  

''Организовали смо се и ове године са циљем да подигнемо еколошку свест код наших суграђана. Желимо да припремимо ово излетиште за првомајске празнике. 1.и 2.маја патроле комуналне полиције делиће излетницима црне вреће, не само овде већ и на свим излетиштиштима у Врању, а то су Ћошка, Пржар и Девотин. У касним поподневним сатима екипе  Комрада ће сакупљати те вреће тако да на овај начин желимо да подигнемо еколошку свест грађана", каже Ивица Ташковић, начелник Комуналне полиције.

''Акција је управо кренула, желимо да ово излетиште доведемо у што боље стање с обзиром да се очекује велики број људи током ускршњих и првомајских празника. Нису уложена велика средства када је ова акција у питању. Око 30.000 динара је било потребно за рукавице и кесе за смеће'', каже Жикица Антанасијевић, већник за екологију.

''Људи треба да схвате да је велики значај очувања животне средине. Треба да се чува окружење око нас и природа. Задовољан сам што учествујемо у овој акцији", каже Владица Станковић, удружење ''Поскок''.

''Желимо да помогнемо у чишћењу овог излетишта и да покажемо људима да није лепо живети у смећу'', каже Анђела Ранковић.

''Млади нису у великој мери ангажовани око заштите животне средине али ипак имају више еколошке свести него старији и колико толико одлажу смеће тамо где му је место'', каже Александра Димковић.

Поред припадника Комуналне полиције, акцији су се прикључили припадници Ватрогасне јединице, Полиције,  чланови удружења Поскок, покрета Чувари Србије, Планинари, Газдинства ''Србија шуме''. Ту су били и ученици свих средњих школа са територије града Врања.

Александровачко језеро је једно од најпосећенијих излетишта током првомајских празника, тако да се очекује велики број излетника. У којој мери је еколошка свест развијена код њих и да ли ће травњаци око језера бити у нереду по завршетку излета, остаје да видимо за који дан.

                                               

 

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 23 април 2019 15:06

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter