Одштампајте ову страницу

Све спремно за 10. међународну изложбу паса. У уторак дезинсекција градског парка

Првомајски празници и ове године биће у знаку традиционалне изложбе паса која ће бити одржана у`градском парку. Организатори очекују велику посећеност с обзиром на велики број излагача из земље и иностранства. Манифестација почиње 1.маја у 9 сати и 45 минута. У уторак ће од 7 до 12 сати бити обављена дезинсекција како би терен био безбедан за све оне који буду дошли на изложбу. Десета међународна изложба паса свих раса окупиће преко 300 излагача из иностранства, скоро из читаве Европе, први пут из Велике Британије, Ирске, Израела и Јапана.

''Очекујемо да буде изложено преко 100 раса паса. Биће доста ретких раса које нису много заступљене на нашем подручју.Излагачи долазе из Скандинавских земаља, из западне Европе, Португалије, Шпаније, Француске, Италије. Јапански шпиц  је раса која до сада није била представљена у Врању, али сигурно ће  бити још атрактивних раса. Услови за учествовање су да је пас старији од три месеца, да буде вакцинисан против беснила и да има родовник једне од чланица међународне кинолошке федерације'', каже Мића Младеновић, председник Кинолошког друштва ''Шврћа''.

Пријављивање паса још увек није завршено. Сви заинтересовани то могу да учине до суботе до 14 часова путем онлине апликације. Власници паса који желе да чују судијско мишљење о свом псу могу то да учине ван конкуренције, пријављивањем на сам дан изложбе.  

А у сусрет Међународној изложби паса у уторак 30. априла у периоду од 7:30 до 12 сати радиће се дезинсекција градског парка у циљу сузбијања крпеља.

             

 

                                                             

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 25 април 2019 14:02

Сродни чланци