Значајни потези руководства града релаксирају буџет Истакнут

На крају првог квартала ове године нека значајна питања за град се решавају. Продаја једне велике парцеле, омогућиће боље функционисање буџета, почетак реконструкције улице Боре Станковића планира је за јун, а добићемо и средства за реконструкцију градског парка. О овим, али и другим важним питањима за функционисање града говорио је у емисији Актуелно градоначелник Врања Слободан Миленковић. Утисак протеклог месеца када је продаја једне веће парцеле у власништву града за изванредан износ од 260 милиона динара, каже градоначелник. Почетна цена је била 73 милиона, односно 35 евра по квадрату, а стигло се до 120 евра по квадрату. Тај посао је трајао дуго, скоро три године, најпре око обједињења парцеле, а затим и око саме продаје.

"Увек када су на дневном реду биле тачке измене или допуне планова детаљне регулације, одборницима није интересантно и они изађу са скупштинског заседања. Ја сам знао да је то кључ, да је то основно да би могли да ту парцелу ујединимо, укрупнимо, укинемо тај јавни пут који је секо ту парцелу. Објединили смо парцелу на хектар и 800 квадрата и постали интересантни за продају и управо се то десило", каже Миленковић.

Максимално транспарентно смо расписали лицитацију са 116 корака, а надметале су се три фирме, да би на 117 кораку победила фирма која је купила парцелу. Већ су извели своје геодете на терен и почели да раде.

Почетак реконструкције уског грла у граду односно улице Боре Станковића у једном тренутку је било заустављен, јер је био раскинут уговор који није био задовољавајући. Кренуло се у нову причу, која се сада приводи крају.

"Добили смо грађевинску дозволу, са Министарством привреде заједно улазимо у цео тај пројекат. Расписана је јавна набавка, а отварање понуда је 7. маја. Након тога иду жалбе. Средином јуна можемо да уведемо извођаче радова у градилиште".

Министарсво ће помоћи и изградњу кружног тока код Горње касарне. Лепа вест је реконструкција градског парка за коју је од Министарства туризма добијено 30 милиона динара.

"Ми имамо готов пројекат и то је оно што сам говорио уназад две и по године да нема комуналног програма због стања у буџету, да ће се свести на крпљење рупа, али сам радио на писању пројеката и ми сада имамо толико пројеката да нам је слатка мука налажење финансијера. Сада се нашао финансијер захваљујући мојим сарадницима и успостављен је контак са министром Љајићем који нам је и изашао у сусрет и не само за градски парк".

Са лепим информација завршавамо први квартал године, каже градоначелник, а грађанима поручује да воле свој град.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 25 април 2019 14:13

1 коментар

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Специјално признање Министарства одбране Радио телевизији Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/mKf9247zXJ vi… https://t.co/jQCBIjE9FG
Одлуком Владе, у Врању проглашено стање елементарне непогоде - Радио Телевизија Врање https://t.co/MA0F8CfHO5 via… https://t.co/G8Q4abaeTC
Специјално признање за РТВ Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/MHhPUlmWMs via @tripplesworld https://t.co/Iwq86VOW8Q
Follow RTV Vranje on Twitter