Адвокати обуставили рад

Адвокати су данас обуставили рад. То је одлука Адвокатске коморе Србије у знак протеста због напада на колегу Ненада Вукасовића из Београда који је задобио тешке повреде када су му двојица нападача полила лице киселином. ''Ово је само кап у препуној чаши '', сматрају адвокати изражавајући незадовољство због угрожености професије.

Адвокатске канцеларије у Врању данас су биле отворене али адвокати нису одлазили у судове и поступали по предметима. Одложене су биле и њихове посете лицима у притвору или затвору као и саслушања у полицији у присуству браниоца. Обустава је била неминовна јер је адвокатура угрожена и маргинализована, сложни су адвокати у овој оцени. Убиства, покушаји убиства, свакодневне претње и уништавање имовине само су нека од кривичних дела уперена против адвоката, а нико од починилаца није ухваћен и процесуиран. Таквих примера је било и у Врању у коме ради око 90 адвоката.

Адвокати данас нису подносили жалбе, тужбе нити било које друге поднеске.

Решење овог проблема виде у  добијању статуса службеног лица као што га имају и други учесници у судским поступцима.Само тако, кажу,  адвокатура може добити место које јој и припада у првосудном систему.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 12 јун 2012 12:08

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Прва жртва корона вируса у Србији - Радио Телевизија Врање https://t.co/5oydKrLwQe via @tripplesworld
Први случај Короне у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/748HAabMIp via @tripplesworld
А на Зеленој пијаци... - Радио Телевизија Врање https://t.co/FHNaA4xWsP via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter