Бесплатне бање за пензионере

Бесплатна рехабилитација за пензионере у бањским лечилиштима широм Србије посредством Фонда пензијско инвалидског осигурања обезбеђена је и ове године. Јуче је расписан позив и сви заинтересовани могу да се јаве до 21. маја. Сви заинтересовани могу да се пријаве, али је један од најважнијих услова да у предходних пет година нису користили бесплатну рехабилитацију преко Фонда. Постоје и други услови, које ако заинтересовани испуне, обезбеђују себи бесплатно 10 дана у бањама Србије.

"Да би се пријавили пензионери треба да имају највећа примања у износу од 26 хиљада 324 динара, да немају друга примања и да и они који примају иностране пензије зајендо са домаћим не прелазе тај износ. Поред пријаве, подноси се пенезиони чек или картица, и потврда о висини примања за оне који примају по међународном уговору", каже Срђан Декић, директор Филијале у Врању.

Медицинска документација није обавезна, али је пожељна. Заинтересовани треба да напишу и три жеље. Фонд покрива и трошкове превоза у висини аутобуске карте, трошкове за пратиоца за лица која су корисници породичних пензија, а нису у могућности да се сами брину о себи, као и за слепе и слабовиде пензионере.

"Ранг листа се формира на основу дужине радног стажа, дужине коришћења пензије и висине пензије. После тога ми смо у обавези да у року од 15 дана објавимо листе оних који ће користити бесплатну рехабилитацију. Са подручја Пчињског округа предвиђено је да 250 пензионера користи бесплатну рехаабилитацију".

Ранг листа би требало да буде објављена у првој половини јуна. Након тога, они који су добили бању биће обавештени управо из лечилишта у ком периоду могу да користе њихове услуге.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 07 мај 2019 13:42

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter